«Η στάση μου δεν καθορίζεται από ένα ντοκιμαντέρ που ανοίγει το θέμα 20-25 μέρες πριν από τις εκλογές», δηλώνει ο  διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, με φόντο τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του ΣΚΑΪ για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο κ. Ζαχαριάδης δήλωσε μεν… συγκλονισμένος, αλλά επέλεξε να αφήσει αιχμές για τη χρονική συγκυρία που ο τηλεοπτικός σταθμός επέλεξε να προβάλει τα ηχητικά ντοκουμέντα της 23ης Ιουλίου που έχουν σοκάρει το πανελλήνιο.

«Είμαι τόσο συγκλονισμένος με αυτά τα οποία συνέβησαν πέρυσι το καλοκαίρι στη χώρα μας, και σαν άνθρωπος, σαν πολίτης, αλλά και σαν άνθρωπος ο οποίος ασχολούμαι με τα κοινά, που βεβαίως παρακολουθώ τα πάντα, αλλά δεν καθορίζεται η θέση μου και η στάση μου από ένα ντοκιμαντέρ – μία εκπομπή εν πάση περιπτώσει, το οποίο επιλέγει 20-25 ημέρες πριν τις εκλογές να ανοίξει αυτό το θέμα με συγκεκριμένο τρόπο και συγκεκριμένη προσέγγιση», είπε ο κ. Ζαχαριάδης στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus.

Επιπλέον, λίγες ώρες μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις, ο κ. Ζαχαριάδης μίλησε για μία προσπάθεια «να επηρεάσει ένα γεγονός τα πολιτικά και εκλογικά πράγματα της χώρας με όρους συγκινησιακής φόρτισης».

Κληθείς να απαντήσει στα ντοκουμέντα που απέδειξαν πως η κυβέρνηση γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών, πριν από την περιβόητη τηλεοπτική σύσκεψη με τον Αλέξη Τσίπρα, ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να απαντήσει, παραπέμποντας στο πρωτόκολλο.

«Δεν θέλω να μπω στο περιεχόμενο και τις λεπτομέρειες για το πότε ένα συμβάν επιβεβαιώνεται επίσημα και πότε τεκμαίρεται ένα γεγονός τόσο συγκλονιστικό. Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία σε φυσική καταστροφή ή φωτιά ή οτιδήποτε άλλο. Βεβαίως υπήρχαν πληροφορίες αλλά όλα τα υπόλοιπα έχουν απαντηθεί», ανέφερε.