temp 25 oC weather-icon
20oC
30oC
News Now
Καταπέλτης κατά του δημάρχου ο γιος του νεκρού εικονολήπτη
Ελλάδα

Καταπέλτης κατά του δημάρχου ο γιος του νεκρού εικονολήπτη

Για έλλειψη ανθρωπιάς κατηγορεί ο γιος του αδικοχαμένου εικονολήπτη τον δήμαρχο Καλαμάτας, ο οποίος λίγες ώρες μόνο μετά το δυστύχημα έσπευσε να πει ότι το έθιμο δεν θα καταργηθεί γιατί «ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων

Για έλλειψη ανθρωπιάς κατηγορεί ο γιος του αδικοχαμένου εικονολήπτη τον δήμαρχο Καλαμάτας, ο οποίος λίγες ώρες μόνο μετά το δυστύχημα έσπευσε να πει ότι το έθιμο δεν θα καταργηθεί γιατί «ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις».

«Στο DNA των Μεσσήνιων είναι και η ανθρωπιά, όχι μόνο αυτά τα έθιμα» είναι η αποστομωτική απάντηση του γιου του εικονολήπτη που έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας, λόγω αυτού ακριβώς του εθίμου.

Στο συγκλονιστικό μήνυμά του που ξεχειλίζει από πόνο, αξιοπρέπεια και ορθολογισμό τον κατηγορεί επίσης για έλλειψη σχεδιασμού και προγράμματος ώστε να αποφευχθούν τέτοιους είδους περιστατικά, καθώς «επιλέξατε να περιοδεύετε και να μην ενδιαφερθείτε ούτε στο ελάχιστο για την ΥΓΕΙΑ και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ του κόσμου που παρακολουθεί αυτά τα δρώμενα».

«Δηλώνω δημοσίως πως θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να οδηγηθούν οι υπαίτιοι ενώπιον της Δικαιοσύνης και αυτή θα αποφασίσει από εκεί και πέρα…» τονίζει το παιδί που χθες έχασε τόσο άδικα και απρόσμενα τον πατέρα του.

«Καλή επιτυχία, ‘κύριε’ δήμαρχε, στις προσεχείς εκλογές. Με λύπη για τις δηλώσεις σας και τη στάση σας, ο υιός του αδικοχαμένου αυτού ανθρώπου» καταλήγει στο μήνυμά του.

Σοκαριστικό βίντεο

Nέο βίντεο ντοκουμέντο όπου φαίνεται η σαΐτα που τραυματίζει μέχρι θανάτου τον 53χρονο εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη εν ώρα εργασίας, ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Στο νέο βίντεο καταγράφονται οι στιγμές μετά το δυστύχημα και αναταραχή που ακολούθησε. Ο άτυχος εργαζόμενος χτυπήθηκε από σαΐτα την ώρα που «κάλυπτε» το έθιμο του σαϊτοπολέμου  την Κυριακή του Πάσχα.

Η τραγωδία οδήγησε σε 7 συλλήψεις. Όπως μετέδωσε το eleftheriaonline.gr , για η τραγωδία της Καλαμάτας που στοίχισε τη ζωή στον Κώστα Θεοδωρακάκη συνελήφθησαν ο αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μπασακίδης και 6 άτομα από το μπουλούκι «Επίλεκτοι του Αγ. Σίδερη».

Οι δύο καπεταναίοι του μπουλουκιού ένας 62χρονος και ο 31χρονος ανιψιός του μαζί με τους άλλους τέσσερις, ηλικίας 49, 26, 22 και 25 χρόνων, κατηγορούνται για το κακούργημα της πρόκλησης θανατηφόρας σωματικής βλάβης και για το πλημμέλημα της παράβασης του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων.

Ο δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για την αναβίωση του εθίμου, κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας κατασχέθηκαν 69 σαίτες, διάφορα είδη και υλικά κατασκευής τους, καθώς και μείγμα μπαρουτιού.

Ο σαϊτοπόλεμος δεν θα απαγορευτεί

Σημειώνεται ότι η εν λόγω διοργάνωση γίνεται με ευθύνη του Δήμου Καλαμάτας, καθώς από το νόμο είναι παράνομη η κατασκευή και χρήση των σαϊτών και άλλων αυτοσχέδιων βαρελότων. Υπεύθυνοι λοιπόν για την τήρηση μέτρων ασφαλείας είναι η διοργανώτρια αρχή.

Παρότι το έθιμο του σαϊτοπολέμου κόστισε τη ζωή του 53χρονου εικονολήπτη ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε σήμερα ότι «το έθιμο δεν θα απαγορευτεί, γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις».

Περισσότερα
Ροή Ειδήσεων