Συνεχίζει ανενόχλητη τη δράση της η «μαφία του Κορυδαλλού», παρά τις αστυνομικές και δικαστικές έρευνες, αλλά και τις σπασμωδικές προσπάθειες στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης να περιορίσουν κυρίως τον επικοινωνιακό αντίκτυπο από το χάος στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Η διαπίστωση ότι ο θάνατος του 34χρονου Αλβανού στις 28 Ιανουαρίου 2019 στην Δ’ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού οφείλεται σε στραγγαλισμό, ο άγριος ξυλοδαρμός με μαστίγιο δύο κρατουμένων στην ίδια πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, η μεταφορά σε ημιθανή κατάσταση – πιθανόν από χρήση ναρκωτικών – ενός κρατουμένου σε νοσοκομείο, τα επεισόδια στις φυλακές Αυλώνα, ο ξυλοδαρμός σωφρονιστικού υπαλλήλου από κρατούμενο στις φυλακές Τρικάλων, είναι ορισμένες από τις τελευταίες πράξεις του δράματος στα σωφρονιστικά καταστήματα. Με τον φόβο ότι ο κύκλος του αίματος θα συνεχιστεί…

«Ψυχραιμία»

Η τραγική κατάσταση που επικρατεί κυρίως στις φυλακές Κορυδαλλού οδήγησε σε συνάντηση – χωρίς να δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε – υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης με εκπροσώπους των σωφρονιστικών υπαλλήλων στη Λεωφόρο Μεσογείων. Στους φρουρούς των φυλακών συστήθηκε… ψυχραιμία, αποφυγή διόγκωσης των ζητημάτων των φυλακών και να υπάρχει ενημέρωσή τους. Επιπλέον δόθηκαν ορισμένες ασαφείς ή για δευτερεύοντα θέματα υποσχέσεις, όπως η επάνοδος του θεσμού των υπαρχιφυλάκων στον Κορυδαλλό. Από την πλευρά τους οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι φέρεται να ζήτησαν «να σταματήσει η πολιτική διαρκούς υποστήριξης κρατουμένων, κυρίως αντιεξουσιαστών, που οδηγεί σε γενικότερη ασυδοσία».

Οι δικηγόροι

Κι όλα αυτά ενώ σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα του ειδικού εφέτη ανακριτή Ε. Νικόπουλου για τις ύποπτες σχέσεις δικηγόρων με αλβανούς αρχηγούς εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίοι θεωρείται ότι ακόμη και σήμερα παραμένουν ανενόχλητοι. Με ορισμένους εξ αυτών να προχωρούν ακόμη και τώρα σε αναρτήσεις στο Facebook με τα επιτεύγματά τους, τις ανέσεις που απολαμβάνουν κ.λπ.

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες στον ειδικό εφέτη ανακριτή δόθηκαν νέες καταθέσεις, αλλά και απομαγνητοφωνήθηκαν νέες συνομιλίες που αποκαλύπτουν περαιτέρω εμπλοκή δικηγόρων στις εκβιάσεις που οδήγησαν στη δολοφονία – τον Οκτώβριο του 2017 – του δικηγόρου Μιχ. Ζαφειρόπουλου. Οι Αλβανοί φέρεται να ξέρουν στοιχεία για τραπεζικούς λογαριασμούς επιχειρηματιών κι άλλα κρίσιμα στοιχεία δικογραφιών. Με την εκτίμηση δικαστικών λειτουργών ότι πληροφοριοδότες τους είναι ίσως ορισμένοι δικηγόροι.

Κι από την άλλη πλευρά, οι ίδιοι νομικοί δίνουν με τους επικίνδυνους αλλοδαπούς όρκους «αφοσίωσης», χαρακτηρίζουν «κότες» τους αντιδίκους τους, συνεννοούνται πως θα αλληλοκαλυφθούν στο δικαστήριο και συστήνουν σε επιχειρηματίες να «δώσουν λεφτά στους Αλβανούς για να αλλάξουν τις καταθέσεις τους»!

Επίσης, οι δικηγόροι εμφανίζονται λίγα 24ωρα μετά τη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου να ξέρουν τι ακριβώς είχε διαμειφθεί ανάμεσα στο θύμα και τους δολοφόνους του και να γνωρίζουν λεπτομέρειες που κανείς δεν γνώριζε εκείνη τη χρονική στιγμή.

Συμβόλαια θανάτου

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνούν τα τεκταινόμενα στον Κορυδαλλό εκτιμούν ότι η ασυδοσία που επικρατεί διευκολύνει «βεντέτες» κι εκκαθαριστικές ενέργειες εναντίον κρατουμένων αλλά και την οργάνωση νέων δολοφονικών επιθέσεων εκτός φυλακών.

Οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει πληροφορίες ότι η δολοφονία (σ.σ.: αρχικά ο θάνατός του αποδόθηκε στη χρήση ναρκωτικών) του 34χρονου στην Δ’ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού συνδέεται άμεσα με τη δράση της αλβανικής μαφίας που έχει προχωρήσει στη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου, σε  τουλάχιστον 20 αιματηρές επιθέσεις εντός κι εκτός των φυλακών, με «συμβόλαια θανάτου» κ.λπ. Κι αυτό γιατί ο 34χρονος είχε φιλοξενήσει στο σπίτι που είχε ενοικιάσει στην Καλλιθέα τους δύο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του ποινικολόγου. Στην κατοικία αυτή βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά αλλά και στολές αστυνομικών που πιθανόν χρησιμοποιούνταν για αιματηρή απόδραση σε κάποια μεταγωγή μελών της αλβανικής μαφίας σε νοσοκομείο. Σε κατάθεση που είχε δώσει στην ΕΛ.ΑΣ. ο 34χρονος, είχε εμπλέξει τους αλβανούς μαφιόζους, κάτι που είχε προκαλέσει τη δυσφορία των συνεργών του.

Οργανωμένο δίκτυο

Οι αστυνομικοί εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο (σ.σ.: εξετάζονται κι άλλα σενάρια) το συγκεκριμένο έγκλημα να έχει άμεση σχέση και ίσως τα ίδια κίνητρα με τη δολοφονία του 36χρονου Αλμπερ Μπάκο στις 14 Ιανουαρίου στην Ε’ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Και η οποία πάλι αποδίδεται στην προσπάθεια των ηγετών της αλβανικής μαφίας να μεταφέρουν στους νεκρούς τις εγκληματικές ευθύνες και ν’ αποφύγουν την καταδίκη για τον θάνατο του Ζαφειρόπουλου.

Εκείνο ωστόσο που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στις διωκτικές Αρχές είναι ότι οι φυλακισμένοι μεγαλοκακοποιοί συνεχίζουν τις εκβιάσεις τους, στρατολογούν διαρκώς κρατουμένους για να προχωρούν σε εκδικητικές ενέργειες κι έχουν πολυμελείς ομάδες συνεργών τους εκτός φυλακών για να αναλαμβάνουν νέα συμβόλαια θανάτου. Μάλιστα εκφράζονται φόβοι ότι το δίκτυο της «αλβανικής μαφίας» θα ενισχυθεί κι από αλλοδαπούς ποινικούς που έρχονται στη χώρα μας ή θα αποφυλακιστούν σύντομα.