Πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 9 το πρωί στο υπόγειο του Τμήματος Βιολογίας στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Στο υπόγειο του ΑΠΘ βρίσκονται οι μετασχηματιστές από όπου τροφοδοτείται το οκταώροφο κτήριο.

Καπνοί εισχώρησαν και στα εργαστήρια του παρακείμενου Τμήματος Φυσικής, όπου όμως δεν έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής,  εστία φωτιάς. Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά στους χώρους βρίσκονταν 100 φοιτητές μέλη διδακτικού προσωπικού και υπάλληλοι του πανεπιστημίου. Το σημείο εκκενώθηκε άμεσα. Μία νεαρή γυναίκα απεγκλωβίστηκε από ανελκυστήρα και αφού της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αποχώρησε.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 22 πυροσβέστες με εννέα υδροφόρα οχήματα. Ωστόσο, οι πυκνοί καπνοί που εξαπλώθηκαν μέχρι την ταράτσα του οκταώροφου κτηρίου, δυσκολεύουν την πρόσβαση των πυροσβεστών, οι οποίοι χρειάστηκε να σπάσουν υαλοπίνακες και λουκέτα για να εισέλθουν στα κτήρια.

Επι τόπου βρίσκονται εκπρόσωποι των πρυτανικών αρχών και πρόεδροι σχολών και τμημάτων.

O πρόεδρος της Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ  Νίκος Παπαϊωαννου, σε δηλώσεις του στο voria.gr απέκλεισε το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να οφείλεται σε ανθρώπινο παράγοντα.