Τρία κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών εξάρθρωσε η Αστυνομία συλλαμβάνοντας συνολικά 22 άτομα και εντοπίζοντας πάνω 44 κιλά ηρωίνης και 830 κιλά κάνναβης.

Στην πρώτη υπόθεση εξαρθρώθηκε μεγάλο διεθνές κύκλωμα με αρχηγό έναν 53χρονο και στενό συνεργάτη του έναν έγκλειστο φυλακών, που συντόνιζαν την όλη επιχείρηση με εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης από το Ιράν, τη νόθευση, επανατυποποίηση και διοχέτευση της στην εγχώρια παράνομη αγορά ναρκωτικών.

Για την εξάρθρωση του κυκλώματος πραγματοποιήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση την Μ. Τρίτη με τη συμμετοχή και της ΕΚΑΜ σε περιοχές όπως Ίλιον, Ζωφριά, Κυψέλη, Δάφνη και Σεπόλια στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί, (ηλικίας 28,31,31,35 και 53 ετών) μέλη της οργάνωσης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία κεντρικό ρόλο στην οργάνωση είχε ο 53χρονος συλληφθείς, ο οποίος είχε αναλάβει την προμήθεια και εισαγωγή, των ποσοτήτων ηρωίνης από το Ιράν και εν συνεχεία την περαιτέρω διακίνησή τους στη χώρα μας.

Άμεσο συνεργάτη του, ως προς τον συντονισμό και την ανεύρεση προμηθευτών, την εισαγωγή και διακίνηση των ναρκωτικών, είχε τον έγκλειστο φυλακών, ενώ τα υπόλοιπα μέλη είχαν αναλάβει επιμέρους ρόλους σχετικά με τη μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας αποκαλύφθηκαν και εντοπίστηκαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής οι χώροι αποθήκευσης των ναρκωτικών, καθώς επίσης και χώροι που χρησιμοποιούνταν από τα μέλη της οργάνωσης για την νόθευση και επανατυποποίηση τους, προκειμένου να διαθέτουν μεγαλύτερες ποσότητες στην αγορά.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητα ηρωίνης βάρους 44,48 κιλών,  10,8 κιλά γραμμάρια σκόνης κατάλληλης για νόθευση ναρκωτικών ουσιών, χρηματικά ποσά, πιστόλι, αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτα και κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με την  Αστυνομία «από την μεθοδολογία δράσης, την ιεραρχική δομή της εγκληματικής οργάνωσης, τον διεθνικό της χαρακτήρα, την εγκατάσταση εργαστηρίων νόθευσης και επανατυποποίησης ποσοτήτων ηρωίνης, καθώς επίσης και τη κατασχεθείσα ποσότητας ηρωίνης, προκύπτει η κατάρτιση επαγγελματικής υποδομής, η οποία εξασφάλιζε στα μέλη αδιάλειπτη δράση, ενώ υπολογίζεται ότι τα έσοδα από την συνολική τους δραστηριότητα υπερβαίνουν το 1.000.000 ευρώ».

Η δεύτερη υπόθεση αφορά την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιείτο στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών (κυρίως κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης) στην περιοχή της Αττικής.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την Μ. Τρίτη, εντοπίστηκε ταξί που ακινητοποιήθηκε στο Σταθμό Διοδίων της Ελευσίνας το οποίο μετέφερε 75,1 κιλά κάνναβης και συνελήφθη ο 46χρονος αλλοδαπός οδηγός.

Παράλληλα σε αποθήκη στα Μέγαρα εντοπίστηκαν επιπλέον 818 κιλά κάνναβης και συνελλήφθη ένας ακόμα αλλοδαπός ενώ μετά από έρευνα σε οικία βρέθηκα και 7,44 κιλά κοκαΐνης και 10 κιλά κάνναβης.

Σύμφωνα με την αστυνομία εκτιμάται ότι το προσδοκώμενο όφελος από την πώληση των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν θα ξεπερνούσε το χρηματικό ποσό του 1.000.000 ευρώ.

Τέλος στην τρίτη περίπτωση, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν στην διακίνηση – εμπορία κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Συνελήφθησαν την Μ. Τρίτη 23 Απριλίου στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης αστυνομικών σε διάφορες περιοχές του Πειραιά (Νίκαια, Κορυδαλλό, Κερατσίνι) και στη Κόρινθο, 15 άτομα, ηλικίας 20 έως 72 ετών από τα οποία 13 μέλη της οργάνωσης, ενώ αναζητούνται 2 ακόμη.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα υπόθαλψης, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά.

Στο πλαίσιο πολύμηνης διερεύνησης της υπόθεσης και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, αστυνομικών εξακριβώσεων, διασταυρώσεων στοιχείων και εφαρμογή ειδικών ανακριτικών τεχνικών, προέκυψαν και εντοπίστηκαν τα μέλη της οργάνωσης, πιστοποιήθηκαν οι ρόλοι τους και αποκαλύφθηκαν χώροι αποθήκευσης ναρκωτικών.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 10 κιλά κάνναβης, 84 γραμμάρια κοκαΐνης, 51 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, πιστόλι κρότου, χειροβομβίδα κρότου λάμψης και ζυγαριές ακριβείας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από