Μετά το «μαύρο» τον περασμένο Ιανουάριο στον τηλεοπτικό σταθμό a.Epsilon για τα ρατσιστικά σχόλια του Τάκη Τσουκαλά το ΕΣΡ επέβαλε νέα πιο αυστηρή ποινή στο περιφερειακό κανάλι της STAR ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Σύμφωνα με την απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής, η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια, ο σταθμός είχε κληθεί σε απολογία για την εκπομπή του σήματος ανά την επικράτεια μέσω σταθμών της περιφέρειας αλλά και «για την απουσία αυτόνομου προγράμματος αναθέτοντας συνολικά την παραγωγή και διαχείριση του προγράμματος του τηλεοπτικού σταθμού της σε τρίτους φορείς».

Σχετικά με την απουσία πρωτότυπου προγράμματος, η ιδιοκτήτρια εταιρεία προέβαλε τον ισχυρισμό ότι «η ομοιότητα του προγράμματος του σταθμού της με έτερους τηλεοπτικούς φορείς οφείλεται στο γεγονός ότι για να επιτύχει οικονομίες κλίμακος έχει συνάψει συμβάσεις με εταιρείες παραγωγής προγραμμάτων, οι οποίες προφανώς προμηθεύουν βάσει αντιστοίχων συμφωνιών τα ίδια ακριβώς προγράμματα και σε άλλους παρόχους περιεχομένου σε άλλες γεωγραφικές περιφέρειες της χώρας».

Επιπρόσθετα, εκπρόσωποι του σταθμού αρνούνται ότι γίνεται αναμετάδοση του τηλεοπτικού προγράμματος του σταθμού από άλλους τηλεοπτικούς φορείς.

Το ΕΣΡ επέβαλλε στην ιδιοκτήτρια εταιρεία του τηλεοπτικού σταθμού α.EPSILON επταήμερη διακοπή της μετάδοσης του προγράμματος από τις 13 έως τις 19 Μαΐου 2019 όπως και πρόστιμο 300.000 ευρώ για την απουσία αυτόνομου προγράμματος και την συνολική ανάθεση της παραγωγής και της διαχείρισης του προγράμματος αυτού σε τρίτους φορείς.