Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του Alpha.

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για εξουσιομανία και ότι δεν τολμά να κάνει τώρα εκλογές, ως οφείλει αφού έχει χάσει τη στήριξη του λαού, θέση που, όπως είπε, δεν την εκφράζει στηριζόμενος μόνο στις δημοσκοπήσεις που αποτελούν απλώς μια φωτογραφία της στιγμής αλλά στα λεγόμενα του κόσμου που συναντά στις περιοδείες του.

Ασχολίαστη δεν έμεινε από τον κ. Μητσοτάκη ούτε η σύσφιξη των σχέσεων της Ελλάδα με τις ΗΠΑ επί διακυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ επικροτώ τις κινήσεις αυτές, γιατί «εμείς είμαστε συνεπείς στην γραμμή μας για την σημασία της ελληνοαμερικανής συνεργασίας. Άλλοι διαδήλωναν κατά των ΗΠΑ».

Μάλιστα «πετώντας καρφί» στον κ. Τσίπρα για την μετάλλαξη αυτή και την αλλαγή στάσης απέναντι στις ΗΠΑ, ο κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά ότι «πλέον ως αντιπολίτευση ο κ. Τσίπρας εάν θέλει να μετέχει σε πορεία θα πρέπει να ξεκινάει από την Αμερικανική πρεσβεία και να καταλήγει στο Πολυτεχνείο».

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης στα σκάνδαλα που απασχολούν την επικαιρότητα, λέγοντας ειδικά για τη Novartis ότι η κυβέρνηση χειρίστηκε την όλη υπόθεση για να σπιλώσει πολιτικούς αντιπάλους της χωρίς να ασχοληθεί με την ουσία της υπόθεσης. Στηρίχθηκε σε «ένα ομολογουμένως υπαρκτό σκάνδαλο, το οποίο όμως δεν αφορά το κάδρο των πολιτικών προσώπων όπως το ‘χει δημιουργήσει ο Τσίπρας».

Δεσμεύθηκε δε ότι με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η δικαιοσύνη θα διερευνήσει και το σκάνδαλο Novartis και όλες τις υποθέσεις που χρήζουν διερεύνησης.

«Η εποχή των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη τελειώνει με το που θα βγει η ΝΔ» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ απαντώντας στις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι εάν αναλάβει την εξουσία η ΝΔ θα σταματήσουν σημαντικές δικαστικές υποθέσεις είπε ότι μάλλον «κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια».

Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της ΝΔ, όταν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, στους τομείς της οικονομίας, της ασφάλειας, της παιδείας, επανέλαβε τις θέσεις του για προσέλκυση επενδύσεων και μείωση φόρων, για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και κάθαρση των Εξαρχείων, αλλά και για πρότυπα σχολεία και ανάδειξη της αριστείας.

Ζήτησε δε από τους πολίτες «καθαρή νίκη» της ΝΔ και αποστολή ξεκάθαρου μηνύματος στον ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ των ευρωεκλογών. «Θέλω το μήνυμα που θα σταλεί να είναι σαφές και να μην αφήνει καμία αμφιβολία ότι η κλεψύδρα για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει αδειάσει οριστικά και αμετάκλητα».