Αρχισε τη Μ. Δευτέρα η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που αφορά, μεταξύ άλλων, αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και συγχωνεύσεις πανεπιστημίων με ΤΕΙ.

Σύμφωνα με το υπουργείο, πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που ανασυγκροτεί τον χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης, ενώ έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι θα προσφέρεται η δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε κάποιες σχολές.

Από πλευράς αντιπολίτευσης έχουν υπάρξει πολλές αντιδράσεις, ήδη, επί της διαδικασίας -σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο έχει έρθει στη Βουλή με τη διαδικασία του επείγοντος- αλλά και επί της ουσίας.

Οι μαθητές μάλιστα, δίνουν «ραντεβού» για σήμερα, στις 6.30 το απόγευμα στο Σύνταγμα προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο νέο εξεταστικό. «H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο Υπουργός Γαβρόγλου, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο! Φέρνουν για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή το Νομοσχέδιο για το Λύκειο και το εξεταστικό τη Μεγάλη Δευτέρα!

Έναν χρόνο τώρα η κυβέρνηση και το Υπουργείο μας  έχει ζαλίσει για το πόσο καλό για τους μαθητές θα είναι αυτό το Νομοσχέδιο και ότι δεν πρέπει να αντιδράμε… Αφού είναι τόσο καλό για τους μαθητές…γιατί θέλουν να το ψηφίσουν στα κρυφά;», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό των Μαθητών.

Η κυβέρνηση, προσθέτει το Συντονιστικό,  «γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τι λένε οι μαθητές, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί. Για αυτό και μια ολόκληρη χρονιά, κάνουν ότι δε βλέπουν και δεν ακούν τους χιλιάδες μαθητές που κινητοποιούνται και φωνάζουν: «Το Νομοσχέδιο να μην κατατεθεί!». Για αυτό και ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας έχει αρνηθεί δύο φορές να συναντηθεί με τη Συντονιστική Επιτροπή για το συγκεκριμένο θέμα. Τώρα, θέλουν να ψηφίσουν το Νομοσχέδιο που μας αφορά… με εμάς να λείπουμε από τα σχολεία μας για τις διακοπές του Πάσχα! Τόσο “φιλική” με τους μαθητές αποδεικνύεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».