Ο Ολυμπιακός «άγγιξε» την κούπα, προηγήθηκε 11-8 όμως η Σαμπαντέλ με αντεπίθεση διαρκείας και πέντε σερί γκολ πήρε το τρόπαιο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης (13-11). Η ομάδα του Πειραιά έδωσε μεγάλη μάχη κόντρα στο φαβορί, στην έδρα της ισπανικής ομάδας και με την διαιτησία κόντρα. Τα κορίτσια του Ολυμπιακού πάλεψαν μέχρι το τέλος και αυτό που είναι σίγουρο αφορά την περηφάνια που αισθάνονται οι φίλοι των ερυθρόλευκων για την ομάδα τους.

Η ομάδα του λιμανιού προηγήθηκε όπως προαναφέραμε με τρία γκολ στο τελευταίο οκτάλεπτο αλλά το come back των γηπεδούχων με σερί 5-0 χάρισε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης στην Σαμπαντέλ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τις ερυθρόλευκες καθώς τα κορίτσια της ελληνικής ομάδας προηγήθηκαν με 2-0 και 3-1. Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλή άμυνα και έφερε σε δύσκολη θέση την ισπανική ομάδα που δεν περίμενε τέτοια αντίδραση από τον Ολυμπιακό.

Οι ερυθρόλευκες είχαν τον έλεγχο και στο δεύτερο οκτάλεπτο και διατήρησαν το προβάδισμα, έχοντας σε μεγάλη μέρα την Μπάκλινγκ σε επίθεση και άμυνα. Αυτό πάντως που πρέπει να σημειωθεί είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισαν οι διαιτητές τις δύο ομάδες, καθώς η Σαμπαντέλ είχε 12 αποβολές υπέρ της ενώ ο Ολυμπιακός μόλις τέσσερις.

Η ισπανική ομάδα σκόραρε σε πολλές περιπτώσεις με παίκτρια παραπάνω αλλά από την άλλη πλευρά οι διαιτητές δεν έδιναν αποβολή στα φάουλ που γίνονταν στην Ασημάκη. Ο Ολυμπιακός είχε την μεγάλη ευκαιρία να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τροπαίου όταν κέρδισαν πέναλτι με το σκορ 11-10 υπέρ της ελληνικής ομάδας. Η Πλευρίτου εκτέλεσε το πέναλτι αλλά η Ράμος απέκρουσε και η συνέχεια ανήκε στην ισπανική ομάδα.

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού έκαναν μια τεράστια προσπάθεια και η λέξη περηφάνια περιγράφει τα συναισθήματα του κόσμου των πειραιωτών για την ομαδάρα του Πειραιά.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 4-3, 2-3, 5-2

Σαμπαντέλ: Έστερ Ράμος, Ορτίθ Ρέγιες 1, Εσπάρ 1, Ορτίθ Μουνιόζ 3, Φάρε Κολομίνα Γκ, Στέφενς 1, Κορντόμπες, Γκαρθία Γοδόι 1, Φόρκα 2, Νιούσουλ Κ.4, Ντόμενεχ, Λέιτον, Φάρε Κολομίνα Α.

Ολυμπιακός: Σταματοπούλου, Πλευρίτου Ελ 2, Έγκενς, Ελευθεριάδου 1, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Πλευρίτου Μαρ. Γκόφερς, Μπάκλινγκ 4, Τσουκαλά 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Δουρέκα.