Αποκαλυπτική, για πρόσωπα και πράγματα, ήταν η συνέντευξη του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου και στο ραδιόφωνο Real FM. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν, ωστόσο, οι αναφορές του σε συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία βρίσκονται πολύ συχνά στην επικαιρότητα, όπως ο Κόκκαλης (Σωκράτης και Πέτρος), ο Μελισσανίδης, ο Σαββίδης.

Ερωτηθείς για την κόντρα με τον Πέτρο Κόκκαλη, αλλά και τη σχέση του με τον πατέρα του, Σωκράτη αποκάλυψε τους λόγους που οι σχέσεις τους δεν είναι καλές. Αναφέρθηκε στον ρόλο του στις σκοτεινές διαδρομές του ελληνικού ποδοσφαίρου, μέσω του Θωμά Μητρόπουλου, τον οποίο… έδωσε στον Ιβάν Σαββίδη και τον Δημήτρη Μελισσανίδη, για να βλάψουν τον Ολυμπιακό. Ενώ παράλληλα μίλησε και για τις σχέσεις συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – Κόκκαλη.

Αναλυτικά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε:

Για την αντιπαράθεση με τον Πέτρο Κόκκαλη: «Καμία αντιπαράθεση δεν υπάρχει, ούτε κανένας λόγος να κάνω βόλτα σε κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς για να τον κατηγορήσω. Δεν θέλω να το συζητήσω. Δεν έχει αξία. Ήταν μαζί μας επειδή το είχε ζητήσει για να έχει ένα αντικείμενο απασχόλησης. Είχε αποτύχει στις επιχειρήσεις του πατέρα του καθώς και στην ΠΑΕ και στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό, που άφησε χρέη. Δεν έχω να του πω κάτι».

Για τη σχέση του με τον Σωκράτη Κόκκαλη: «Το μοναδικό κοινό στοιχείο ήταν η διαδοχή στην ΠΑΕ. Εγώ δεν είχα και δεν έχω καμία σχέση με το Δημόσιο. Δεν διαπλέχθηκα με κόμμα και πολιτικούς για να γιγαντωθώ. Οι δουλειές μου είναι στο εξωτερικό. Υπηρετώ την Ελλάδα στην παγκόσμια ναυτιλία. Από το καλοκαίρι του 2010 έχουμε πληρώσει στον Ολυμπιακό σε φόρους και εισφορές στο Δημόσιο πάνω από 150 εκατ. ευρώ.

Σφιχταγκάλιασμα

Χωρίς διακανονισμούς και χωρίς καθυστέρηση πληρώνουμε όσα πρέπει ως ΠΑΕ στο ελληνικό δημόσιο, χωρίς εγώ να έχω καμία δουλειά με το ελληνικό δημόσιο. Παραλάβαμε έναν Ολυμπιακό ανοίγματα 60 εκατομμυρίων, με τεράστια οικονομικά ρήγματα και τις δομές του υπό διάλυση. Ο ίδιος ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν ήταν διατεθειμένος να βγάλει την ΠΑΕ από το αδιέξοδο. Με το καλημέρα έβαλε 60 εκατομμύρια ευρώ, την πρώτη χρονιά πήραμε το πρωτάθλημα με όλα τα συστήματα απέναντί μας. Σε μια χρονιά που ο Παναθηναϊκός ήταν παντοδύναμος και προερχόταν από το νταμπλ. Επί ημερών Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ οι εταιρείες του Σωκράτη Κόκκαλη έχουν λάβει τεράστια ποσά. Υπάρχει, επίσης, και σφιχταγκάλιασμα με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Μέσω της ΙΝΤΡΑΛΟΤ και του ΟΠΑΠ, αλλά και της Αγιάς Σοφιάς. Είναι γνωστή η παραχώρηση του Θωμά Μητρόπουλου, τόσο στον κ. Μελισσανίδη όσο και νωρίτερα στον Ιβάν Σαββίδη. Ο Θωμάς Μητρόπουλος και η παρέα του μας δημιούργησαν τεράστια προβλήματα και το πληρώσαμε. Για κάποιους ανθρώπους το χρήμα και το συμφέρον είναι βασιλιάς. Είμαι πάντα ειλικρινής προς τον κόσμο του Ολυμπιακού. Θα πρέπει να σκέφτονται όλοι πως ο Ολυμπιακός είναι υπεράνω χρημάτων, πολιτικών και συμφερόντων»