Σε πανηγυρικό και πολύ ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων του υπερκομματικού συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», με το πολυπληθές και πολύ ενθουσιώδες κοινό που γέμισε την αίθουσα Red1925 του Γηπέδου «Γ.Καραϊσκάκης» να τους δίνει πραγματικά αέρα νικητή για τις 26 Μαΐου.

Η στιγμή που χαρακτήρισε τη βραδιά ήταν η ανακοίνωση του Βαγγέλη Μαρινάκη ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος στο πλευρό του Γιάννη Μώραλη, η οποία έγινε αποδεκτή με γνήσιο ενθουσιασμό από το κοινό, με πολλούς από τους παριστάμενους να του φωνάζουν «συγχαρητήρια, Βαγγέλη βγες μπροστά».

Η ανακοίνωση των υποψηφίων ήταν η καλύτερη απόδειξη του υπερκομματικού χαρακτήρα της παράταξης «Πειραιάς Νικητής». Προσωπικότητες με διάθεση για προσφορά, αγάπη για τον Πειραιά, γνώση και εμπειρία στην αυτοδιοίκηση συμμετέχουν στον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη, επιβεβαιώνοντας ότι το κριτήριο επιλογής τους δεν ήταν κομματικό. «Είμαστε μια δημοτική αρχή που νοιάζεται να λύσει τα προβλήματα και όχι να παίξει κομματικά παιχνίδια» τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πειραιά στην ομιλία του.

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης σημείωσε πως «πριν από πέντε χρόνια, μια ωραία παρέα από διαφορετικές αφετηρίες, αλλά με την ίδια αγάπη και το ίδιο όραμα για τον Πειραιά, βγήκαμε μπροστά για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη μας. Αυτό ήταν το βασικό κίνητρο για την συγκρότηση του υπερκομματικού συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής».

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε πως «προσωπικά από την πρώτη στιγμή είχα δεσμευτεί ότι θα δρομολογούσα και θα υλοποιούσα άμεσα στον Πειραιά μας, ορισμένα απαραίτητα έργα υποδομής και βελτίωσης του αστικού περιβάλλοντος, αλλά και μια σειρά από κοινωνικές δράσεις για τους συμπολίτες μας» και ότι σήμερα «μπορεί να περπατά και να κοιτά τον κάθε πολίτη στα μάτια». Όπως χαρακτηριστικά είπε, «το συμβόλαιο καρδίας το τήρησα σε όλα τα επίπεδα και με το παραπάνω, και το βλέπουν κι αυτοί που μας αντιπολιτεύονται».

Στο επίκεντρο ο πολίτης

Οι δύο ισχυροί άνδρες του Πειραιά, αποδεικνύοντας ότι το συγκριτικό πλεονέκτημα του συνδυασμού είναι το έργο που παρήγαγε κατά την πενταετή θητεία του, απαρίθμησαν τα σημαντικά έργα που έχουν ήδη υλοποιηθεί, καθώς και όσα έχουν δρομολογηθεί. Με τον άνθρωπο και τους δημότες του Πειραιά να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του συνδυασμού, ειδική μνεία έκαναν στο σημαντικό ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο του.

«Πλατείες, παιδικές χαρές, δενδροφυτεύσεις, γήπεδα, παρεμβάσεις στις προσόψεις των κτιρίων που έπνιγαν το κέντρο της πόλης, αναπλάσεις και δράσεις που συνέβαλαν καθοριστικά στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας με δύο εκατομμύρια οδηγούς βιβλία που διανεμήθηκαν, παρεμβάσεις πολιτισμού που συνδέονται άρρηκτα με την ιστορική μας μνήμη και τη ναυτική μας παράδοση, πολύπλευρες ενέργειες σε συνεργασία με το Δήμο και την Μητρόπολη Πειραιά για τη σίτιση χιλιάδων δημοτών καθημερινά, καθώς και κάλυψη των εξόδων για τις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης, αποτέλεσαν την έμπρακτη ανταπόδοση της συγκινητικής εμπιστοσύνης που έδειξε ο πειραϊκός λαός στον «Πειραιά Νικητή» και στο πρόσωπό μου» είπε ο κ. Μαρινάκης, τονίζοντας πως αυτή η εμπιστοσύνη, ήταν, είναι και θα είναι παρακαταθήκη, με βάση την οποία «θα συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε, να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε έργα που θα καταστήσουν τον Πειραιά μια σύγχρονη και ακόμη πιο όμορφη πόλη».

Με το έργο που υλοποιήθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια στην πόλη, ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση, λέγοντας πως η Δημοτική Αρχή, κατάφερε να εξασφαλίσει 80 εκατομμύρια ευρώ και συνολικά πάνω από 111.000.000 για την ανάπτυξη του Πειραιά.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις επενδύσεις που υλοποιούνται στην πόλη, στα οικονομικά του Δήμου, στη μείωση των τελών, λέγοντας πως για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση μειώθηκαν 10% τα δημοτικά τέλη, στις μεγάλες παρεμβάσεις που έχει δρομολογήσει η Δημοτική Αρχή όπως είναι η ανάπλαση του Μικρολίμανου, η αξιοποίηση του Πύργου και η ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής του Αγίου Διονυσίου.

Επίσης, ο δήμαρχος Πειραιά έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη σημαντική κοινωνική πολιτική που έχει αναπτύξει ο Δήμος, σε αναπλάσεις πλατειών, μεγάλων εμπορικών πεζόδρομων και παιδικών χαρών, στις μεγάλες πολιτιστικές και αθλητικές διοργανώσεις που έχει υλοποιήσει ο Δήμος.

Με αέρα νικητή

Τις ομιλίες τους οι δύο άνδρες, που τους ενώνει κυρίως το πάθος τους και η αγάπη τους για τον Πειραιά, έκλεισαν εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο συνδυασμός «Πειραιάς Νικητής», με τη στήριξη των Πειραιωτών, στις 26 Μαΐου, θα αναδειχθεί πρώτος για ακόμη μια φορά, αφού μόνο αυτός νοιάζεται πραγματικά και αποκλειστικά για ένα ακόμη καλύτερο μέλλον στον Πειραιά.

Μάλιστα, το σαφές αυτό μήνυμα ότι ο «Πειραιάς Νικητής» θα κυριαρχήσει και στις επόμενες εκλογές εστάλη από όλους, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ο συνδυασμός έχει επιφέρει σημαντικές και καθοριστικές αλλαγές στην εικόνα της πόλης και κυρίως θα συνεχίσει να βελτιώνει την καθημερινότητα των Πειραιωτών.

Όπως τόνισε ο κ. Μαρινάκης, «αποτελούμε εγγυητές για να επαναφέρουμε την αισιοδοξία στην καρδιά των πολιτών», τους οποίους κάλεσε «να βάλουν το χέρι στην καρδιά και να γίνουμε μια μεγάλη αγκαλιά και μια δυνατή γροθιά ώστε να κερδίσουμε όλοι μαζί το μεγάλο στοίχημα να παραδώσουμε στα παιδιά μας την Ελλάδα που τους αξίζει».

«Ας αγκαλιάσουμε τους πάντες, ακόμη και τους αντιπάλους μας» είπε ο κ. Μαρινάκης, υπογραμμίζοντας πως «στον Πειραιά που θέλουμε δεν περισσεύει κανείς».

Από την πλευρά του, ο κ. Μώραλης έκανε λόγο για «νέο και όμορφο αγώνα που ξεκινάμε προκειμένου οι Πειραιώτισσες και οι Πειραιώτες να μας ξαναεμπιστευθούν. Ο «Πειραιάς Νικητής», συνεχίζει δυναμικά. Ως ένας υπερκομματικός συνδυασμός, μακριά και έξω από κόμματα, ο οποίος συγκεντρώνει άξιους και ικανούς υποψηφίους από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.»

«Και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, διότι καταφέραμε να φέρουμε κοντά μας ακόμα περισσότερους ανθρώπους που έβαλαν στην άκρη κομματικές πεποιθήσεις, που παραμέρισαν τις όποιες διαφωνίες και αντιθέσεις και συνεργάζονται με μοναδικό σκοπό να υπηρετήσουν το συμφέρον των Πειραιωτών» πρόσθεσε, στέλνοντας κι αυτός από την πλευρά του ηχηρό μήνυμα νίκης.