Επειτα από τις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές (οι οποίες παρερμηνεύτηκαν κατά τον ίδιο) μια ακόμη δήλωση κυβερνητικού στελέχους προκάλεσε αναταραχή και παρερμηνείες.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στη Βουλή ο Γιάννης Δραγασάκης εμφανίστηκε σνοικτός σε απόσυρση της επίμαχης διάταξης για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για επιχειρήσεις που έχουν εντοπιστεί με ανακριβή ή πλαστά τιμολόγια σε επενδυτικά προγράμματα. Συγκεκριμένα είπε:

«Η ρύθμιση αυτή είναι αναγκαία καθώς υπάρχουν επιχειρήσεις που ταλαιπωρούνται όχι από πλαστά τιμολόγια, αλλά από ανακριβή και δεν μπορούν να κλείσουν τα επενδυτικά προγράμματα. Εάν επιμείνετε, εγώ δεν έχω κανένα θέμα να την αποσύρω, αλλά να ξέρετε ότι αυτό το θέμα θα το βρείτε μπροστά σας», είπε ο κ. Δραγασάκης.

Πολλοί στη Βουλή είπαν ότι ο Δραγασάκης ομολογεί την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας αλλά από την κυβέρνηση έλεγαν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Υπενθυμίζεται προ μερικών εβδομάδων ο κ. Τσακαλώτος είχε πει:

«Αν η ΝΔ μας κατηγορεί ότι τους αφήνουμε καμένη γη είναι μια αστεία υπόθεση, τους αφήνουμε και αναδιαρθρωμένο χρέος» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών σε σημερινή ραδιοφωνική συνέντευξή του στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» σχεδον προεξοφλώντας ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εθνικές εκλογές.