Το δρόμο για τη Βουλή παίρνει για ένα μόνο πολιτικό πρόσωπο  η δικογραφία της Novartis προκειμένου να ζητηθεί η άρση ασυλίας. Πρόκειται  για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο. Η πολύμηνη έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς κατέληξε για την ώρα σε αποχρώσες ενδείξεις για δωροδοκία ενός πολιτικού προσώπου για το οποίο ζητείται η άρση ασυλίας προκειμένου να κληθεί να καταθέσει ως ύποπτος στην υπόθεση.

Την ίδια ώρα, στο αρχείο μπαίνει  η υπόθεση για τους Παναγιώτη Πικραμμένο, Γιώργο Κουτρουμάνη, Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λυκουρέντζο. Ταυτόχρονα, η έρευνα συνεχίζεται για πέντε πολιτικά πρόσωπα. Ο λόγος για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους πρώην υπουργούς Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο,  Άδωνη Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά ενώ κατά πληροφορίες μέσα στον Απρίλιο αναμένονται και άλλες αρχειοθετήσεις.

Τέλος, σύμφωνα με πληρφορίες, αύριο αναμένεται να αποσταλούν κλήσεις και σε περισσότερα από 20 μη πολιτικά πρόσωπα, μέλη επιτροπών και στελέχη διαφημιστικής εταιρείας, οι οποίοι αναμένεται να κληθούν ως ύποπτοι για δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος κατά περίσταση.