Σφοδρή αντιπαράθεση για το πώς κινήθηκαν τα ΜΑΤ καθώς επίσης και για την χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις με αφορμή το συλλαλητήριο για τη Συμφωνία των Πρεσπών που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα, πριν από λίγους μήνες, ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη και τον ανεξάρτητο βουλευτή, Στάθη Παναγούλη.

Η Ο. Γεροβασίλη υποστήριξε ότι: «χρησιμοποιήθηκε το μέσο που εκείνη την ώρα κρίθηκε ηπιότερο», λέγοντας ότι επιχειρήθηκε συντεταγμένη εισβολή στην Βουλή από ομάδες ταγμάτων.

Ο κ. Παναγούλης από την πλευρά του αναπτύσσοντας την ερώτηση του κατηγόρησε την κα Γεροβασίλη ότι αν και την έχει από τον περασμένη Ιανουάριο απέφευγε να την απαντήσει προτιμώντας να παραβρίσκεται σε κομματικές εκδηλώσεις και ανέφερε: «Στις 21 Ιανουαρίου κατέθεσα την ερώτηση και μας έλεγε ότι έχει κυβερνητικές υποχρεώσεις. Ποιες ήταν αυτές; Οι κομματικές εκδηλώσεις στην Άρτα για προώθηση υποψηφίων. Για να ξαναλειτουργήσει αυτή η αίθουσα έχουν δοθεί αγώνες και εσείς προτιμάτε τις κομματικές φιέστες αντί να ασκήσετε τα καθήκοντά σας» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει αναφορικά με το συλλαλητήριο «υπήρξε παλλαϊκό συλλαλητήριο από δεκάδες χιλιάδες Αθηναίους που διατράνωσαν την πίστη τους για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και όταν κατέφθαναν εκατοντάδες χιλιάδες φρόντισαν τα όργανα της κυρίας Γεροβασίλη να τους διαλύσουν ρίχνοντας χημικά . Δεν ήταν φασίστες και εξτρεμιστικά στοιχεία όπως είπε ο πρωθυπουργός. Ήμουν και εγώ εκεί και είδα».

Η κα Γεροβασίλη απάντησε λέγοντας ότι: «Και η διαφύλαξη του κοινοβουλίου είναι υψηλά στην ιεράρχηση και το συλλαλητήριο δεν χαρακτηρίστηκε συλλαλητήριο ακροδεξιών αλλά είχε συντεταγμένες ομάδες ταγμάτων που επιχείρησαν συντεταγμένα να εισβάλλουν στο κοινοβούλιο. Ήταν τάγματα εφόσου. Η αστυνομία και οι αστυνομι9κοί με αυτοθυσία προστάτευαν το κοινοβούλιο» και πρόσθεσε: «αποφύγατε κ. Παναγούλη να τους χαρακτηρίσετε ως ακροδεξιούς και είπατε ότι είναι μύθευμα η απόπειρα εισβολής. Αυτοί θέλησαν αν διαλύσουν το συλλαλητήριο και στην συνέχεια έριξαν την ευθύνη στην αστυνομία. Τα 25 παιδία από τα ΜΑΤ πήγαν στο νοσοκομείο και είπαν ότι τέτοια βία δεν έχουν ξαναδει στην ζωή τους» ενώ για την χρήση χημικών ανέφερε «Χρησιμοποιήθηκε το μέσο που κρίθηκε εκείνη την ώρα ηπιότερο».

Κατά την δευτερολογία του ο κ. Παναγούλης άσκησε κριτική στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη και για τις πρόσφατες συλλήψεις ηλικιωμένων πλανόδιων πωλητών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να σας συγχαρώ εσάς και το υπουργείο για τον 92χρονο πλανόδιο πωλητή που πωλούσε κάστανα και τον συλλάβατε για την 90χρονη που πούλαγε πασουμάκια και την συλλάβατε. Γονυπετής έπρεπε να της ζητάτε συγγνώμη. Στην Κατερίνη πιάσατε μια 80χρονη γιαγιά που πωλούσε χόρτα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από