«Η νεολαία έχει τη δική της δύναμη, τη δική της φωνή και είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας» δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών.

Ο κ. Κουτσούμπας ζήτησε «ένα δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ, γιατί η μόρφωση είναι ένα δικαίωμα που πρέπει να το απολαμβάνουν όλοι οι νέοι και όλες οι νέες, χωρίς περιορισμούς». Παράλληλα τόνισε ότι το ΚΚΕ «… έχει συνέπεια λόγων και έργων και αυτή τη συνέπεια την ανανεώνει καθημερινά».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καλλιέργησε «κύμα  απάτης των ψευδαισθήσεων». «Οι νέοι και οι νέες έχετε την ευκαιρία να τιμωρήσετε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που έκανε επάγγελμα την κοροϊδία», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε:

«Τσίπρας και Μητσοτάκης θέλουν να σβήσουν από το χάρτη τα δικαιώματα της νεολαίας, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κόβει, η Νέα Δημοκρατία ράβει για να ενταθεί η πόλωση. Συμφωνούν ότι πρέπει να φορτώνεται ο λαός μας με νέα βάρη, να απαλλάσσονται από τα βάρη οι λίγοι και ενώ ο ένας πλασάρεται ως λιγότερο κακός από τον άλλον».

Παράλληλα, στηλίτευσε και τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που «… υιοθετεί το ανιστόρητο αφήγημα των δύο άκρων. Η ΕΕ θέλει να σβήσει από τη μνήμη των λαών την κόκκινη σημαία που υψώθηκε στο Ράιχσταγκ».

Όσον αφορά την οικονομία, είπε ότι η ΕΕ αποτελεί τη φυλακή των λαών και δεν εκφράζει την αλληλεγγύη. Αξία της είναι η «δικτατορία των μονοπωλίων, η με το ζόρι υιοθέτηση των αποφάσεων της», είπε.

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τους νέους να αναδείξουν 3η δύναμη το ΚΚΕ. «Ας τους χαλάσουμε τα σχέδια με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ. Για να εμποδίζει αντιλαϊκά μέτρα, να ξεσηκώνει το λαό. Οι πολλές κάλπες που έχουμε μπροστά μας, να γίνουν πολλές ευκαιρίες για να τους χαλάσουμε τα αντιλαϊκά σχέδια. Και σ’ αυτόν τον αγώνα σας θέλουμε όλους μαζί», σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ