Αυξάνονται οι ψήφοι του Εκρέμ Ιμάμογλου του νικητή της εκλογικής αναμέτρησης για τη μητροπολιτική περιφέρεια της Κωνσταντινούπολης, μετά και την επανάληψη της καταμέτρησης των ψήφων.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, μετά την ένσταση που υπέβαλλε το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), η διαδικασία της επανάληψης της καταμέτρησης ξεκίνησε, αλλά μάλλον σε μπούμερανγκ για τον αιτούντα εξελίσσεται.

Στο δήμο της Χαλκηδόνας, στην ανατολική Κωνσταντινούπολη, η επανακαταμέτρηση έβγαλε επιπλέον 424 ψήφους υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου.

«Όπως έγραψε στο twitter o δήμαρχος της Χαλκηδόνας, που ανήκει επίσης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, «Μας συγχωρείτε Εκρέμ Ιμάμογλου, αλλά μας ξέφυγαν, βρήκαμε άλλες 424 ψήφους δικές σας»», όπως αναφέρει το sigmalive.com.

Από την πλευρά του ο Εκρέμ Ιμάμογλου μετά το σκάνδαλο με τη διακοπή μετάδοσης των αποτελεσμάτων από το κρατικό πρακτορείο Anadolu, ζήτησε με σκωπτικό τρόπο να αλλάξει όνομα το πρακτορείο και από ΑΑ (Αναντολού Αγιανσί) να μετονομαστεί σε ΑΚ (πρακτορείο κυβερνώντος κόμματος).

Επανακαταμέτρηση σε συνολικά 25 δήμους της Άγκυρας ζήτησε το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ, καθώς υποστηρίζει ότι διαπιστώθηκαν παρατυπίες σε 3.217 κάλπες.