Μόλις 16 εκατομμύρια ευρώ ήταν το συνολικό ποσό προστίμων για λαθρεμπόριο καυσίμων που βεβαίωσαν οι τελωνειακές αρχές της χώρας κατά το έτος 2018, ενώ παραμένει άγνωστο το ποσό που πραγματικά εισπράχθηκε από το ελληνικό Δημόσιο.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση του υπουργείου Οικονομικών στον ανεξάρτητο βουλευτή Γιώργο Αμυρά μετά τις επανειλημμένες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις του με τις οποίες ζητούσε επιμόνως από την κυβέρνηση απολογιστικά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των ελεγκτικών μηχανισμών έναντι του εκτεταμένου λαθρεμπορίου καυσίμων που ανθεί στην Ελλάδα.

«Θυμάστε τα τρία δισ. ευρώ που υποσχόταν προεκλογικώς ο κ. Τσίπρας από την πάταξη του λαθρεμπορίου; Από τo 2015 έως σήμερα η κυβέρνησή του εισέπραξε όλα κι όλα 12 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μια κυβέρνηση μεγάλης ανικανότητας!» σχολίασε ο Γιώργος Αμυράς.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις του υπουργείου Οικονομικών σε κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, το έτος 2015 εισπράχθηκαν μόλις 5 εκατ. ευρώ, το 2016 εισπράχθηκαν 3,8 εκατ. ευρώ, το 2017 μόνο 3,1 εκατ. ευρώ ενώ για το 2018 το υπουργείο Οικονομικών δεν γνωστοποίησε κανένα στοιχείο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από