Με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, συνέπεσε το φετινό συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, ένας λόγος παραπάνω για να κλείσουν με το τραγούδι-σήμα κατατεθέν του Κινήματος, «Καλημέρα Ήλιε».

Αγνοώντας, λοιπόν, την απαγόρευση της Μυρσίνης Λοΐζου για τη χρήση του τραγουδιού, οι εργασίες του 2ου Συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ ολοκληρώθηκαν υπό τους ήχους του τραγουδιού του Μάνου Λοΐζου αλλά και το Bella Ciao, με τους συμμετέχοντες να χειροκροτούν και να τραγουδούν, όπως καταγράφεται και στο παρακάτω βίντεο.

Η Μυρσίνη Λοΐζου είχε απαγορεύσει με ανοιχτή επιστολή της το 2011 από το (τότε ακόμα) ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιεί το τραγούδι του πατέρα της «Καλημέρα Ήλιε» (αλλά και οποιοδήποτε άλλο έργο του) στις κομματικές του εκδηλώσεις.

«Το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου λαού, για δημοκρατία και ελευθερία. Εσείς όμως, είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος. Ως εκ τούτου, σας απαγορεύω ρητά και κατηγορηματικά, να χρησιμοποιείτε έργο ή μέρος του έργου του Μάνου Λοΐζου, σε οποιαδήποτε κομματική σας εκδήλωση ή δραστηριότητα» έγραφε μεταξύ άλλων η Μυρσίνη Λοΐζου στην επιστολή της, ενώ σήμερα επανήλθε λίγες ώρες μετά την «καταπάτηση» της επιθυμίας της από το ΚΙΝΑΛ.

Η κόρη και κληρονόμος του Μάνου Λοΐζου σχολίασε λακωνικά στο Facebook: «Χαλάλι του, του ΚΙΝΑΛ το "Καλημέρα ήλιε". Καλό μήνα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από