Σκληρές αναφορές για τους κυβερνητικούς χειρισμούς όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών περιείχε η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην έναρξη της σύσκεψης με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημερώθηκε για τα ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί με τα μακεδονικά προϊόντα, ως απόρροια της συμφωνίας που υπέγραψαν ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ζόραν Ζάεφ.

«Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να διασφαλίσω ότι τα μακεδονικά προϊόντα θα έχουν την προστασία που πρέπει και που απολάμβαναν για δεκαετίες», τόνισε.

«Όλοι οι Έλληνες διαπιστώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει, αλλά τα προβλήματα που έφερε με τη Συμφωνία των Πρεσπών μένουν όρθια. Είχα θέσει στον πρωθυπουργό ότι δεν υπάρχει ένα αποτελεσματικό πλαίσιο προστασίας για τα μακεδονικά προϊόντα και με είχε χλευάσει. Δυστυχώς τα πρώτα ανησυχητικά μηνύματα είναι μπροστά μας. Πρόκειται για ένα ζήτημα που καίει και σας διαβεβαιώνω πως θα μπω πρώτος σε αυτόν τον αγώνα» υπογράμμισε.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «πρέπει όλοι να χαράξουμε μία συνεκτική στρατηγική για να αμβλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών, παρότι η ζημιά έχει ήδη γίνει».

«Μόλις προχθές ο κ. Ζάεφ αναγνώρισε την μεγάλη αλήθεια, ότι ο ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε μακεδονική γλώσσα και εθνότητα» είπε χαρακτηριστικά ενώ αναφέρθηκε και στην αποκάλυψη στην οποία προέβη ο πάλαι ποτέ στενός συνεργάτης του νυν πρωθυπουργού Π. Λαφαζάνης μιλώντας σε εκπομπή του Action24 τονίζοντας πως «και ο κ. Λαφαζάνης αποκάλυψε ότι ο κ. Τσίπρας και η παρέα του ήταν έτοιμοι να δεχτούν το»Μακεδονία»» σκέτη από το 2015».

«Είναι μια συζήτηση, σε αντίθεση με χθες, που είναι ανοικτή στα ΜΜΕ. Δεν έχουμε να κρύψουμε κάτι, ό,τι λέμε το λέμε δημόσια. Να δηλώσω δίπλα σας και απέναντι στα τετελεσμένα της συμφωνίας των Πρεσπών. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει αλλά τα προβλήματα που προκάλεσε μένουν όρθια στο δρόμο της χώρας προς το αύριο» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.