Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από το Μπανγκλαντές, όπου πολυώροφο κτίριο στην πρωτεύουσα Ντάκα έπιασε φωτιά, στοιχίζοντας τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Βίντεο από το κτίριο δείχνουν ανθρώπους να πέφτουν από το κτίριο σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σωθούν από τις φλόγες.

Την ίδια ώρα, άλλοι προσπαθούν να κατέβουν από τους σωλήνες του κτιρίου, τελικά όμως κάποιοι δεν καταφέρνουν να κρατηθούν και πέφτουν στο κενό.

https://twitter.com/FormacionySalud/status/1111207863928672256

https://twitter.com/tictoc/status/1111205833017167872

https://twitter.com/7NewsSydney/status/1111254781459193856

Σύμφωνα με ενημέρωση αξιωματούχου τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά που σημειώθηκε σε πολυώροφο κτίριο γραφείων.

«Ο απολογισμός ανέβηκε στους 17 νεκρούς», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χουρσίντ Αλάμ προσθέτοντας πως είναι πιθανό να συνεχίσει να αυξάνεται. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για επτά νεκρούς.

Πολλοί από αυτούς που είχαν παγιδευτεί στα γραφεία τους ή στην οροφή του κτιρίου «FR Tower» κουνούσαν με απόγνωση τα χέρια τους ζητώντας βοήθεια, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ενώ περαστικοί στεκόντουσαν έξω από το κτίριο και προσεύχονταν.

Ελικόπτερα μετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς και διάσωσης των παγιδευμένων που καταβάλλουν 22 μονάδες της πυροσβεστικής, σε συνεργασία με τον στρατό, την πολεμική αεροπορία, το πολεμικό ναυτικό και την αστυνομία.

«Η πυρκαγιά έχει σχεδόν τεθεί υπό έλεγχο», δήλωσε στο Reuters ο Μιζανούρ Ραχμάν, αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας που βρίσκεται εκεί.

«Καταφέραμε να αποτρέψουμε να επεκταθεί η φωτιά στα διπλανά κτίρια. Προς το παρόν δεν μπορούμε να μπούμε μέσα και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αν υπάρχουν νεκροί στο εσωτερικό του κτιρίου», δήλωσε παράλληλα στο AFP και πάλι αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας που βρίσκεται εκεί.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν προς το παρόν άγνωστα. Σύμφωνα με το Xinhua, η πυρκαγιά ξέσπασε στον 7ο όροφο του κτιρίου «FR Tower» το οποίο στεγάζει γραφεία και εστιατόρια και επεκτάθηκε γρήγορα στους άλλους ορόφους γύρω στη 01:00 τοπική ώρα σήμερα.

Σοκ προκαλεί, μάλιστα, βίντεο με εργαζόμενους στο κτίριο να πέφτουν στο κενό και άλλους να επιχειρούν να κατέβουν χρησιμοποιώντας καλώδια εξωτερικά του κτηρίου.