Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα σε έναν πύργο 19 ορόφων με επιχειρήσεις στην εμπορική περιοχή Μπανάνι της πρωτεύουσας του Μπανγκλαντές Ντάκα, αναγκάζοντας ορισμένους να πηδήξουν για να γλιτώσουν από τη φωτιά.

Όπως αναφέρει το Reuters από την πυρκαγιά τουλάχιστον πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους και 60 τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με τους αξιωματούχος δεκάδες άτομα βρίσκονται ακόμα εγκλωβισμένα στο κτίριο με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Σύμφωνα με το BBC εκατοντάδες συγγενείς και φίλοι των εγκλωβισμένων έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο περιμένοντας τη διάσωση των οικείων τους.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν προς το παρόν άγνωστα. Εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν φλόγες και μαύρο καπνό να βγαίνουν από την πρόσοψη του κτιρίου και ένα πλήθος ανθρώπων να έχει συγκεντρωθεί στον δρόμο μπροστά από αυτό.

Αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε στο Xinhua, ότι η πυρκαγιά ξέσπασε στον 7ο όροφο του κτιρίου «FR Tower».