Στην άριστη σχέση των ενόπλων δυνάμεων με την κοινωνία αλλά και στην στενή αλληλέγγυα σχέση Ελλάδας- Κύπρου, αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης με το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την 25η Μαρτίου.

Ο κ. Αποστολάκης σημείωσε ότι «πρέπει να παρακολουθούμε την ιστορία, να διδασκόμαστε και να εμπνεόμαστε από τους ήρωες της επανάστασης του 1821 οι οποίοι με το αίμα τους έδωσαν τη δυνατότητα να ζούμε σήμερα σε μία ελεύθερη χώρα».

Ανέφερε επίσης ότι «οι ελληνικές ένοπλες Δυνάμεις διατηρούν άριστες σχέσεις με την κοινωνία χαίρουν, άκρας εκτίμησης, κάτι το οποίο διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού και θέλουμε να συνεχίσουμε, όπως και την σχέση μας με την Κύπρο».

Απευθυνόμενος στον Κύπριο ομόλογό του Σάββα Αγγελίδη, ο οποίος παρακολούθησε την παρέλαση, ο υπουργός Άμυνας τον κάλεσε να διαβιβάσει στην αδελφή χώρα «τους χαιρετισμούς και τη συνεχή υποστήριξη και αλληλεγγύη μας». Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις προστατεύουν την εθνική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της χώρας προσπαθώντας σταθερά να διατηρήσουν την ειρήνη και τη συνεργασία στην περιοχή.

Ο υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισε τη δύναμη και τα επιτεύγματα που έχει να επιδείξει ο ελληνισμός όταν είναι ενωμένος. Σημείωσε ότι στις σημερινές συνθήκες πρέπει να αποτελεί μήνυμα προς όλους και είναι «επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε να είμαστε και η Κύπρος και η Ελλάδα ενωμένοι», προκειμένου «με ομοψυχία και σύνεση να πετύχουμε πολλά για την ασφάλεια για την ειρήνη της περιοχής, την ανάπτυξη και την ευημερία του λαού μας».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ