Την Κυριακή η 58χρονη Σαρλίν μαζί με τον 77χρονο Ρον Γκίλις οδηγούσαν από το Εδιμβούργο προς το Κέιμπριτζ προκειμένου να δουν την ετοιμοθάνατη μητέρα του Ρον στο νοσοκομείο.

Το ζευγάρι είχε διασχίσει σχεδόν το μισό της διαδρομής, όταν το αυτοκίνητό τους ακινητοποιήθηκε από βλάβη με αποτέλεσμα να βρεθούν στην άκρη του δρόμου χωρίς να έχουν τρόπο να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Μάλιστα ο πλησιέστερος σταθμός ήταν τρεις ώρες μακριά.

Τότε ως από μηχανής θεός εμφανίστηκε ο Ντιν Μουρ. Είδε το ζευγάρι και έσπευσε να για παράσχει βοήθεια. Χωρίς να κάνει καμία επιπλέον ερώτηση, ο 40χρονος προσφέρθηκε να τους μεταφέρει στον προορισμό τους.

«Ο Ντιν είπε ότι θα μας πάει αυτός», δήλωσε ο Ρον. «Εγώ απάντησα πως πρόκειται για ταξίδι 400 μιλίων», αλλά ο Ντιν επέμενε. «Πραγματικά δεν γνωρίζω πόσοι άνθρωποι δεν είχαν τόσο φιλική πρόθεση», είπε έκπληκτος ο Ρον.

Όταν τελικά έφτασαν στο Κέιμπριτζ, η μητέρα του είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις της.  Και μόνο που κατόρθωσε να τη δει και να σφίξει το χέρι της όσο ήταν ζωντανή ήταν πολύ  σημαντικό για τον Ρον, και θα ήταν αδύνατο χωρίς την συμβολή του Ντιν.

«Με το να είσαι ευγενικός και τον να δίνεις τον χρόνο σου στους ανθρώπους μπορεί να μετατρέψεις μια κατάσταση από κακή σε καλή όντας βοηθητικός», είπε ο ήρωας της υπόθεσης. «Έκανα ότι θα έκανε οποιοσδήποτε αξιοπρεπής άνθρωπος σε μια τέτοια κατάσταση», πρόσθεσε ο Ντιν Μουρ.