«ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ξεχνούν τις ευρωεκλογές του 2014» επισημαίνει ο Σπύρος Δανέλλης, απαντώντας στις επικρίσεις για την ψήφιση τροπολογίας με την οποία αίρεται το ασυμβίβαστο βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή. Ωστόσο, αποφεύγει να διευκρινίσει εάν ο ίδιος θα είναι υποψήφιος ή όχι.

O Σπύρος Δανέλλης απάντησε στις επικρίσεις που δέχτηκε από την αντιπολίτευση η κυβέρνηση για την τροπολογία που αίρει το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή, τονίζοντας ότι το 2014 η συγκυβέρνηση επιχείρησε «την άρση του παράλογου ασυμβίβαστου βουλευτή – υποψηφίου ευρωβουλευτή, το οποίο εντέλει μάζεψε, μετά από εσωκομματικές αντιδράσεις. Σήμερα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ξεχνώντας όλα αυτά, μιλούν για «πρωτοφανείς μεθοδεύσεις» .

«Ξεχνούν πως δύο μήνες πριν τις ευρωεκλογές του 2014, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου άλλαξε πλήρως το εκλογικό σύστημα, γιατί έκρινε πως αυτό τη συμφέρει. Η τότε κυβέρνηση «πούλησε» μάλιστα ως δημοκρατικοποίησή το σταυρό προτίμησης, μη διστάζοντας να επιβάλλει μία και μοναδική εκλογική περιφέρεια για το σύνολο της χώρας!» αναφέρει επίσης στην ανακοίνωσή του ο Σπύρος Δανέλλης, καταλήγοντας πως «όσο οι μικροκομματικές σκοπιμότητες επιβάλλουν την υποκρισία, τόσο το πολιτικό σύστημα θα βυθίζεται στην ανυποληψία και θα εμπεδώνεται στη συνείδηση των πολιτών η άποψη πως “όλοι το ίδιο είναι”».

Νωρίτερα, η Φώφη Γεννηματά είχε κάνει λόγο για εξόφληση γραμματίων και συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω της τροπολογίας, ενώ η ΝΔ μετά την ψήφιση της τροπολογίας ανακοίνωσε την παραίτηση των τριών δικών της βουλευτών που είναι υποψήφιοι για την ευρωβουλή (Μεϊμαράκης, Ασημακοπούλου, Μάρκου).