Στον αέρα βρίσκονται και πάλι εδώ και περίπου μία εβδομάδα οι εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης λόγω αδυναμίας εφαρμογής του πρόσφατου νόμου Σπίρτζη περί «Δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς υποψήφιων οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης (ΠΟΕΟ) σε εξώδικό της προς τον υπουργό Μεταφορών, το οποίο κοινοποιεί και στον αρμόδιο εισαγγελέα, από τις 12 Μαρτίου 2018 και σε εφαρμογή του νέου νόμου 4599/2019 οι υποψήφιοι οδηγοί, προκειμένου να πάρουν μέρος στις πρακτικές εξετάσεις, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με ειδικό μηνιαίο ασφαλιστικό συμβόλαιο.

Το συμβόλαιο αυτό υποτίθεται ότι θα τους καλύπτει για τυχόν υλικές ή σωματικές ζημιές που θα προκαλέσουν στη διάρκεια της εξέτασης με το (ή και στο) αυτοκίνητο του εκπαιδευτή τους. Οπως είναι γνωστό, με βάση τον νέο νόμο, ο εκπαιδευτής της σχολής οδηγών απαγορεύεται να βρίσκεται μέσα στο εκπαιδευτικό όχημα την ώρα της πρακτικής εξέτασης του μαθητή του.

-Τι υποστηρίζει ο κλάδος των ασφαλιστικών εταιρειών;

-Τι αναφέρουν στο εξώδικό τους οι εκπαιδευτές οδηγών;

-Τι λένεοι ασφαλιστικές εταιρείες γα τον νόμο Σπίρτζη

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ της Τρίτης

Χειρόφρενο στα διπλώματα