Στο θέμα με την πρόταση που φέρεται να έκανε η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά σχετικά με τη μεταφορά του «Δρομέα» στα Σκόπια, επανήλθε ο διάσημος γλύπτης Κώστας Βαρώτσος.

Όπως δήλωσε, η κα Ζορμπά τον κάλεσε στο γραφείο της την Παρασκευή και του ανέφερε την ιδέα της ανταλλαγής με σκοπιανό άγαλμα.

«Καταρχήν θα ήθελα να καθησυχάσω τον κόσμο ότι ο «Δρομέας» δεν θα πάει πουθενά γιατί έχω τα πνευματικά δικαιώματα του έργου και πρέπει να δώσω εγώ την άδεια», ανέφερε ο Κώστας Βαρώτσος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Έμεινα εμβρόντητος και πέραν του αστείου της υπόθεσης, της είπα φυσικά όχι», δήλωσε ο γλύπτης με αφορμή τη συνάντηση που είχε με την κ. Ζορμπά και την πρόταση που της έκανε για ανταλλαγή του «Δρομέα» με άγαλμα από τα Σκόπια.

«Αυτό που με συγκλονίζει είναι ότι η κυρία Ζορμπά επιχείρησε να διαψεύσει τη συνάντησή μας στην οποία ήταν παρόντες και άλλοι καλλιτέχνες οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στην μπιενάλε της Βενετίας» πρόσθεσε ο κύριος Βαρώτσος.

«Ευτυχώς εγώ ζω και προστατεύω τον δρομέα, φοβάμαι όμως ότι θα την πληρώσουν άλλα αγάλματα της Αθήνας, όπως αυτό του Κολοκοτρώνη μπροστά από την παλιά βουλή», είπε επίσης.