Υπό το πρίσμα της δεύτερης ενισχυμένης εποπτείας συνεδριάζει σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, το Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Τους υπουργούς Οικονομικών, θα απασχολήσουν οι εκκρεμότητες στα προαπαιτούμενα την ώρα που αναμένεται να δοθεί νέα «μάχη» για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Το σημαντικότερο «αγκάθι» για τη λήψη απόφασης παραμένει η νέα νομοθεσία που θα διαδεχθεί τον νόμο Κατσέλη και η εκκρεμότητα με τους θεσμούς για το αν θα συμπεριληφθούν ή όχι τα επιχειρηματικά δάνεια στο πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας.

Το νομοσχέδιο θα πρέπει να κατατεθεί μέχρι τα μέσα Μαρτίου, καθώς οι τράπεζες πρέπει να στείλουν στον SSM τους νέους στόχους για τα «κόκκινα» δάνεια στο τέλος του μήνα. Το νομοσχέδιο είναι κομβικό για να διαμορφωθούν οι στόχοι και των στεγαστικών δανείων.

Έτσι, το πιο πιθανό είναι να μην ληφθούν αποφάσεις για την Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup, καθώς η χώρα μας δεν απέσπασε μια θετική έκθεση συμμόρφωσης από τους θεσμούς για τη δεύτερη μεταμνημονιακή αξιολόγηση. Δεδομένου ότι δεν εφαρμόσθηκαν εγκαίρως όλα τα προαπαιτούμενα που απαιτούνταν ώστε να δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της, το ζήτημα θα επανεξετασθεί στο άτυπο Eurogroup της 5ης Απριλίου στο Βουκουρέστι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από