Ο εργατικός κόσμος της Καλαμάτας δια μέσου συλλόγων υπαλλήλων της πόλης, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και δυσφορία του για τη βεβήλωση από το ΠΑΜΕ του κτηρίου που στεγάζει το εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος Προσωπικού Αστικών και Υπεραστικών Συγκοινωνιών, το Σωματείο Ελαιοχρωματιστών και Κοσμηματογράφων Μεσσηνίας και ο Παμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων αναφέρουν ότι «στελέχη του ΠΑΜΕ κόλησαν αφίσες σε όλη την πρόσοψη που ούτε τους ανήκε, ούτε διατίθενται να αποκαταστήσουν. Επέδειξαν με ηχηρό τρόπο για άλλη μια φορά την αρχή που διέπει τον σχηματισμό τους, ό,τι δεν μπορούμε να χειραγωγήσουμε το καταστρέφουμε.

Κίνηση που εκτός από έλλειψη σεβασμού προς το κοινό αίσθημα αποδεικνύει και μειωμένη αντίληψη του ιδίου οφέλους αφού το κτήριο αυτό ανήκει και σε αυτούς όπως και σε όλους τους εργαζόμενους που έχουν συμβάλλει οικονομικά για να κατασκευαστεί.

Την επόμενη μέρα οι περαστικοί από την οδό Αριστομένους στο ύψος του Εργατικού Κέντρου στάθηκαν να «καμαρώσουν» την αποκριάτικη διακόσμηση και κουνούσαν με αποδοκιμασία και χλεύη το κεφάλι.

Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι «προπηλακίζοντας καθαρίστριες και διαλύοντας επίσημα  συνέδρια εργαζόμενων μας κάνουν να σκεφτούμε ότι με τις πρακτικές ακραίων σχηματισμών που επιλέγουν να δρουν νύχτα θέλουν να μας φοβίσουν

Δυστυχώς για μας δεν έχουμε ακόμη καταφέρει να συνηθίσουμε τις τραγελαφικές ενέργειες της συγκεκριμένης παράταξης οι οποίες ακόμη μας εκπλήσσουν».