Σε κινηματογραφικό σκηνικό μετατρέπεται σήμερα Κυριακή η πλατεία Συντάγματος και οι γύρω δρόμοι, όπου θα διακοπεί η κυκλοφορία και η στάθμευση των οχημάτων, προκειμένου να πραγματοποιηθούν γυρίσματα της ταινίας «Born to be Murdered».

Λόγω των κινηματογραφικών γυρισμάτων, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων, κατά τις ώρες 06.00΄ – 18.00΄, στις κατωτέρω οδούς του Δήμου Αθηναίων:

· Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αμερικής και της πλατείας Συντάγματος.

· Βασ. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.

· Πλατεία Συντάγματος.

Η τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στο παραπάνω οδικό δίκτυο κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Παραγωγός της ταινίας είναι ο Λούκα Γκουαντανίνο, που έχει σημαντική διαδρομή ως σκηνοθέτης, με κορυφαία στιγμή την ταινία του «Να με Φωνάζεις με τ’ Όνομά σου», το οποίο κατάφερε να μπει, το 2017, ως υποψήφιο για τέσσερα Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και για τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Πρώτου Ανδρικού Ρόλου και Διασκευασμένου Σεναρίου.

Επίσης, πολύ καλά είχαν πάει και οι ταινίες του «Κάτω από τον Ήλιο» (βασισμένο στη θρυλική «Πισίνα» του Ζακ Ντερέ, με Αλέν Ντελόν, Ρόμι Σνάιντερ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους) και το φιλμ τρόμου «Suspiria», ένα ριμέικ της καλτ ταινίας του Ντάριο Αρτζέντο. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Φερντινάντο Τσίτο Φιλομαρίνο, βοηθός σκηνοθέτης στις ταινίες του Γκουαντανίνο, ο οποίοι ουσιαστικά αποτελούν ένα αχώριστο δίδυμο τόσο στον κινηματογράφο όσο και στη ζωή.

Το σενάριο, που βασίζεται στο μυθιστόρημα που έγραψε το 1945 η Αμερικανίδα Έλινορ Ντένιστον, με το ψευδώνυμο Ντένις Άλαν) είναι ένα κλασικό θρίλερ μυστηρίου, που αφηγείται την ιστορία ενός Αμερικανού τουρίστα, ο οποίος βρίσκεται άθελά του στο κέντρο μίας επικίνδυνης συνωμοσίας.

Ωστόσο, το δυνατότερο ίσως χαρτί στην ταινία είναι ο πρωταγωνιστής της, ο εντυπωσιακά ανερχόμενος μαύρος ηθοποιός Τζον Ντέιβιντ Ουάσιγκτον, γιος του διάσημου Ντένζελ Ουάσιγκτον. Ο Τζον Ντέιβιντ ήταν ο πρωταγωνιστής της τελευταίας ταινίας του Σπάικ Λι «Παρείσφρηση», η οποία κέρδισε το Όσκαρ Σεναρίου στην πρόσφατη τελετή. Επίσης, ο 35χρονος ηθοποιός, με το βαρύ όνομα, που προσέχει ιδιαιτέρως τις επιλογές του, για πολλούς θεωρείται και ο νέος Σίντνεϊ Πουατιέ, σε μία άτυπη κόντρα με τον βραβευμένο με Όσκαρ Μαχερσάλα Άλι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ