Σε νησί – φάντασμα έχει μετατραπεί το Discovery Island, που φιλοξενούσε τη Disney World. Κάποτε το νησί αποτελούσε μια τεράστια πράσινη έκταση στην λίμνη Μπέι. Πλέον το νησί δεν φέρει ούτε κάποια πινακίδα, ούτε έναν εμφανή τρόπο πρόσβασης.

Το νησί, πριν από δύο δεκαετίες, αποτελούσε την «καρδία» του κύριου πάρκου της Disney World. Τώρα αποτελεί ένα από τα δύο πάρκα του Walt Disney World που έχουν κλείσει για πάντα μαζί με το River County.

Το νησί αγοράστηκε το 1965 από την Disney ως μέρος μιας μεγαλύτερης αγοράς γης, πριν ακόμα το Walt Disney World γίνει πραγματικότητα.

Όταν αγοράστηκε το 1974, πήρε το όνομα Treasure Island, βασισμένο σε ταινία της Disney με το ίδιο όνομα.

Το νησί, το οποίο εκκενώθηκε τον Απρίλιο του 1999, δεν είναι πλέον προσβάσιμο για το προσωπικό ή τους επισκέπτες.

Όμως, ακόμα εξερευνητές και ενδιαφερόμενοι Youtubers πηγαίνουν στο νησί για να ανακαλύψουν τι έχει απομείνει.

Τα ζώα του Discovery Island

Το νησί μετονομάστηκε το 1976 σε Discovery Island ενώ το 1978 μετατράπηκε σε ζωολογικό πάρκο με ζώα και πουλιά που βρίσκονταν στο νησί.

Συνολικά, στο νησί υπήρχαν 150 διαφορετικά πτηνά και άλλα ζώα όπως λεμούριοι ή χελώνες Γκαλαπάγκος.

Το 1998, άνοιξε το Animal Kingdom, με αποτέλεσμα όλο και λιγότεροι επισκέπτες να έρχονται στο νησί, το οποίο ήταν προσβάσιμο μόνο με βάρκα. Τα πτηνά μεταφέρθηκαν στο νέο κήπο και το νησί εγκαταλείφθηκε.

Οι κρυφοί επισκέπτες

Για χρόνια κανείς δεν είχε πλησιάσει το νησί. Αν και επιτρέπεται σε τουρίστες να νοικιάζουν βάρκες και να πηγαίνουν σε αυτό, απαγορεύεται να πλησιάζουν περισσότερο από 125 μέτρα.

Ως αποτέλεσμα, το νησί αφέθηκε στο έλεος της φύσης και σύντομα γέμισε με φυτά ενώ τα κτίρια άρχισαν να πέφτουν.

Το 2009, ο Σέιν Περέζ, ήταν ο πρώτος που επισκέφθηκε το νησί μαζί με φίλους, επηρεασμένος από τις φήμες που κυκλοφορούσαν.

Η ομάδα μοιράστηκε φωτογραφίες και από όσα ανακάλυψαν , όπως φίδια σε βάζα, φωτογραφίες του προσωπικού που ήταν εγκαταλειμμένες στα γραφεία τους και διάφορα ιατρικά εφόδια.

Γιατί έκλεισε το Discovery Island

Υπάρχουν πολλές φήμες για τους λόγους που μπορεί να έκλεισε το νησί ωστόσο η επικρατέστερη θεωρία είναι ότι συνέβη λόγω της ρύπανσης από τα καθημερινά πυροτεχνήματα και από τις βάρκες και τα σκάφη που επισκέπτονταν το νησί ή από θανατηφόρο βακτήριο που οδήγησε σε θανάτους την δεκαετία του ’80.

Μια άλλη θεωρία κάνει λόγο για ένα περιστατικό που συνέβη πριν από χρόνια, όταν αμοιβάδα εισήλθε στο σώμα ενός παιδιού, μέσα από την μύτη του και επιτέθηκε στο νευρικό του σύστημα με αποτέλεσμα τον θάνατό του.

Το περιστατικό ωστόσο δεν συνδέθηκε με το κλείσιμο του πάρκου.

Η Disney δεν δήλωσε ποτέ επίσημα γιατί έκλεισε το Discovery Island αλλά το νέο θεαματικό πάρκο, το Animal Kingdom και το υψηλό κόστος αναφέρθηκαν ως αιτίες.

Ενώ το νησί παραμένει κλειστό και εγκαταλελειμμένο, οι φωτογραφίες και τα βίντεο από την περιοχή αποτελούν την μόνη ανάμνηση από το ξεχασμένο πάρκο.