Όλα στραβά πήγαν για την Άρσεναλ στο αποψινό παιχνίδι με την Ρεν, με τους Κανονιέρηδες να γνωρίζουν σοκαριστική ήττα με 3-1 και να βρίσκονται πλέον με την πλάτη στον τοίχο.

Αρνητικός πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ουνάι Εμερι ήταν ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος αποβλήθηκε στο 41’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι Λονδρέζοι μέχρι εκείνο το σημείο ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0, αλλά στη συνέχεια άλλαξαν τα δεδομένα.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκαν μόλις στο 3ο λεπτό με τον Ιβόμπι. Η Αρσεναλ ήλεγχε απόλυτα το ματς μέχρι το 41’ και την αποβολή του Σωκράτη. Μάλιστα, στη φάση που ακολούθησε οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 1-1 με τον Μπενζαμέν Μουριγκό. Ο μέσος της Ρεν «κεραυνοβόλησε» τον Τσεχ και έφερε στα ίσια το ματς.

Στο δεύτερο μέρος οι Γάλλοι παίζοντας με παίκτη παραπάνω κυριάρχησαν και κατάφεραν να πάρουν μια σπουδαία νίκη, που τους δίνει το απόλυτο πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς. Στο 65’ με αυτογκόλ του Μονρεάλ η ομάδα του Ζουλιέν Στεφάν έκανε το 2-1, ενώ το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Ισμαΐλ Σαρ με καρφωτή κεφαλιά.

«Πάρτι» της Βιγιαρεάλ στην Αγία Πετρούπολη

Στην Πριμέρα Ντιβιζιόν μπορεί να παραπαίει και να βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη, αλλά στο Europa League τα πηγαίνει εξαιρετικά. Η Βιγιαρεάλ επικράτησε με 3-1 της Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη και βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στους «8» της διοργάνωσης. Το σκορ άνοιξε στο 33’ ο Βιθέντε Ιμπόρα, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν με τον Σερντάρ Αζμούν. Οι Ισπανοί, όμως, στο 64’ πήραν εκ νέου προβάδισμα με τον Μορένο, ενώ το… κερασάκι στην τριώροφη τούρτα έβαλε ο Μορλάνες στο 71′.

Από εκεί και πέρα, στα άλλα παιχνίδια που ξεκίνησαν στις 19:55, η Ντιναμό νίκησε στο Ζάγκρεμπ την Μπενφίκα με 1-0, χάρη στο γκολ Πέτκοβιτς στο 38’. Ματσάρα με πολλά γκολ έγινε στην Ανδαλουσία, όπου Σεβίλλη και Σλάβια Πράγας ήρθαν ισόπαλες 2-2. Μάλιστα το πρώτο γκολ των Τσέχων πέτυχε ο πρώην μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ, Βλάντιμιρ Στοχ. Τέλος, ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το ματς της Αϊντράχτ Φρανκφούρτης με την Ιντερ (0-0).

Αναλυτικά τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της φάσης των «16» του Europa League:

Ζενίτ – Βιγιαρεάλ 1-3 (35′ Αζμούν / 33′ Ιμπόρα, 64′ Μορένο, 71′ Μορλάνες)

Ντίναμο Ζάγκρεμπ – Μπενφίκα 1-0 (38′ πεν. Πέτκοβιτς)

Ρεν – Άρσεναλ 3-1 (42′ Μπουριζό, 65′ αυτ. Κοσιελνί, 88′ Σαρ / 4′ Ιγουόμπι)

Σεβίλλη – Σλάβια 2-2 (1′ Μπεν Γεντέρ, 28′ Χανταντί / 25′ Στοχ, 39′ Κραλ)

Άιντραχτ – Ίντερ 0-0

Βαλένθια – Κρασνοντάρ (22:00)

Νάπολι – Ζάλτσμπουργκ (22:00)

Τσέλσι – Ντινάμο Κιέβου (22:00)