Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αλλά και άκρως συγκινητική ημερίδα διοργάνωσε ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. στην αίθουσα εκδηλώσεων του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης».

Η ημερίδα είχε θέμα «Αθλητισμός για όλους» και βασικός στόχος ήταν να αναδειχθούν οι προσπάθειες που γίνονται για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και τη διάδοση του μηνύματος για την κοινωνικοποίηση και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Η Βίκυ Ανδρικοπούλου, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Δήμου Παλαιού Φαλήρου και Υποψήφια Δήμαρχος, συμμετείχε ως ομιλήτρια μετά από τιμητική πρόσκληση  του Ολυμπιακού και της  Γενικής Γραμματέας του, Χριστίνας Τσιλιγκίρη. Ανέπτυξε τις θέσεις της πάνω στο θέμα των ίσων ευκαιριών στην καθημερινότητα και την άθληση των ΑΜΕΑ ενώ στη συνέχεια απένειμε τιμητική πλακέτα στην Πρόεδρο του Σωματείου Sailability Hellas και μέλος της ΕΙΟ, κυρία Κική Βεντούρη- Σέρφα.

Το σχέδιο

Μεταξύ άλλων, η κυρία Βίκυ Ανδρικοπούλου, επεσήμανε κάποιες από τις προτάσεις του συνδυασμού «Πρώτα το Φάληρο», του οποίου ηγείται, όπως την ανάγκη ύπαρξης πεζοδρομίων με ράμπες για συνεχή κι ανεμπόδιστη κυκλοφορία καθώς και τη φύλαξή τους από τη Δημοτική Αστυνομία την οποία και θα επανιδρύσει στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου με την εκλογή της στο αξίωμα της Δημάρχου.

Τα ειδικά αναβατόρια σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και οι επαρκείς σημάνσεις σε κώδικά Μπράιγ, η οριοθέτηση σχετικού χώρου και η προμήθεια ειδικού εξοπλισμού στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο του Παλαιού Φαλήρου, είναι από τα  θέματα πρώτης προτεραιότητας για την Βίκυ Ανδρικοπούλου.

Με 25 χρόνια εμπειρίας στην τοπική αυτοδιοίκηση και μέσα από πολλούς τομείς δράσεις όπως η Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Περιβάλλον (3 χρυσά βραβεία), ως Πρόεδρος του Φιλοζωϊκού, με αναρίθμητες πολιτιστικές εκδηλώσεις , η Βίκυ Ανδρικοπούλου επάξια διεκδικεί τη θέση της Δημάρχου κι όπως η ίδια ανέφερε:

«Ως Υποψήφια Δήμαρχος, επιλέγω τώρα εγώ τον τομέα που θ’αφιερώσω τις δυνάμεις μου, με μηδενική διάθεση να παρεκκλίνω των θέσεών μου και με οποιοδήποτε κόστος οικονομικό ή πολιτικό. Οραματίζομαι έναν Δήμο αποτελεσματικό που θα σέβεται τον κάθε πολίτη και την ιδιαιτερότητά του, οραματίζομαι ένα Δήμο όπου όλοι θα είναι ξεχωριστοί αλλά όλοι ίσοι».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των Γιατρών του Κόσμου, της  UNESCO, και της Ένωσης Πολυαθλητικών Σωματείων στην οποία είναι μέλος ο Ολυμπιακός κι εντάσσεται στα πλαίσια των νέων προγραμμάτων Erasmus±  των οποίων ηγείται.