Η βία που ασκεί ο Ρουβίκωνας, οι χούλιγκαν και οι κουκουλοφόροι που καίνε αστυνομικά τμήματα, καθώς και δημόσια και ιδιωτικές περιουσίες δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως «σοβαρή βία».

Η επιεικώς… περίεργη αυτή άποψη ανήκει στον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα!

Μιλώντας στον Antenna ο κ. Τόσκας είπε χαρακτηριστικά: «Σε κάθε περίπτωση που παρουσιάζεται ένα πρόβλημα είτε από Ρουβίκωνα, είτε από μπαχαλάκηδες, είτε από χουλιγκάνους, πρέπει να αντιμετωπίζονται, αλλά με ποιο τρόπο; Εδώ αρχίζουμε και συζητάμε. Ο κύριος Μητσοτάκης είπε πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο τρόπο την σοβαρή βία και την ηπιότερη βία. Αυτή είναι νομικά λάθος και επικίνδυνη αντίληψη».

Ο Ν. Τόσκας μάλιστα συνέχισε χαρακτηρίζοντας «παραμύθια» τη μομφή κατά της πολιτικής ηγεσίας πως δεν αφήνει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Ο πρώην υπουργός ισχυρίστηκε για άλλη μια φορά πως «ο Ρουβίκωνας έχει κάνει μεγαλύτερη ζημιά στην κυβέρνηση, παρά στην αντιπολίτευση» και πρόσθεσε πως στελέχη του Ρουβίκωνα «έχουν καταδικαστεί πάνω από 100 φορές» και πως «το γιατί είναι συνεχώς έξω θα το κρίνει η δικαιοσύνη».

Στη συνέχεια ο Ν. Τόσκας εξαπέλυσε επίθεση κατά των συνδικαλιστών της Αστυνομίας, οι οποίοι κατά τον ίδιο είναι κατευθυνόμενοι από τη ΝΔ. «Υπάρχουν και συνδικαλιστές που δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι στολή φοράνε. Χρειάστηκε να καταβάλουμε μεγάλες προσπάθειες για να μην διοικούν οι συνδικαλιστές και στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική», είπε.

Κικίλιας: Ιδεολογική συνάφεια ΣΥΡΙΖΑ – τρομοκρατών

Στη συζήτηση συμμετείχε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος υποστήριξε πως υπάρχει ιδεολογική συνάφεια μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και τρομοκρατών, γεγονός που δεν αφήνει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της.

«Μόνο σε συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των υπουργών του βλέπουμε την Αστυνομία να δρα με σχέδιο», τόνισε με ειρωνική διάθεση ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, ενώ τόνισε πως «όταν δεν επιτρέπεις στον αστυνομικό να κάνει την δουλειά του, τότε η ψυχολογία πέφτει».