Στις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στα ελληνικά νοσοκομεία, με αφορμή τον τραγικό θάνατο ενός ασθενούς στο ΚΑΤ το Σάββατο το πρωί που κάηκε ανήμπορος στο θάλαμο νοσηλείας, μίλησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ το ΚΑΤ, όπως και όλα τα νοσοκομεία της χώρας, δεν διαθέτει σύστημα πυρανίχνευσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο μοναδικός ασθενής στο θάλαμο που ξέσπασε η φωτιά απανθρακώθηκε, καθώς ήταν ψυχιατρικό περιστατικό και το νοσοκομείο τον είχε περιορισμένο με ελαστικά στα χέρια στο κρεβάτι του.

«Γιατροί με πυροσβεστήρες, που είχαν λήξει αλλά ευτυχώς λειτούργησαν, έσβησαν την φωτιά. Είναι δυνατόν το ΚΑΤ και τα νοσοκομεία στη χώρα να μην έχουν πιστοποιητικό πυρασφάλειας, σύστημα πυρανίχνευσης, ακόμα και οι πυροσβεστήρες είχαν λήξει, να μην χτυπάει συναγερμός όταν υπάρχει φωτιά;» διερωτάται ο κύριος Γιαννάκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

Την ίδια στιγμή, επισημαίνει ότι το νοσοκομείο ΚΑΤ ενώ και ενάμιση χρόνο δεν έχει ψυχίατρο.

«Πώς είναι δυνατόν να νοσηλεύει ψυχιατρικό περιστατικό;» αναρωτιέμαι.

Όπως περιέγραψαν οι εργαζόμενοι, η φωτιά φαίνεται πως ήταν περιορισμένη, καθώς το δωμάτιο είχε σπινθήρες και καπνό όταν μπήκαν μέσα οι γιατροί με τους πυροσβεστήρες, ενώ μετά την κατάσβεση διαπιστώθηκε ότι «το μισό κρεβάτι ήταν άθικτο, ο ορός που είναι πλαστικός δεν είχε καεί, ένα χαρτί υγείας πάνω στο κομοδίνο ήταν άθικτο. Δίπλα υπάρχει η κονσόλα και οι μπρίζες, που ήταν καμμένες, δεν αποκλείεται να έγινε βραχυκύκλωμα, αλλά δεν αποκλείεται να πρόκειται και για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, καθώς υπήρχε επισκεπτήριο τις ώρες εκείνες και υπήρχε πολύς κόσμος στο νοσοκομείο», είπε ο Μιχάλης Γιαννάκος.