Μολυσματική είναι η εξάπλωση της βίας στην Ελλάδα. Βία που δεν ασκείται μόνο στους δρόμους αλλά εισέρχεται και μέσα στα σπίτια ως πράξη νόμιμη, αποδεκτή και ατιμώρητη, συνεπικουρούμενη από την εξασθένηση των θεσμών και όλων των αξιών πάνω στις οποίες πατούσαν βασικές αρχές κοινωνικής οργάνωσης. Στην Ελλάδα πλέον, με εκθετικό ρυθμό, ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή περνά σε δεύτερη μοίρα, καθώς μέρα με τη μέρα θαμπώνει η αξία της ίδιας της ζωής.

Ό,τι γίνεται σε ευρεία κλίμακα, στα στάδια, στα γήπεδα, σε χώρους συγκέντρωσης, σε δρόμους και πλατείες, με την ανοχή του κράτους που το θεωρεί αποδεκτή συμπεριφορά, μόλις σβήσουν οι φωτιές μεταφέρεται σε σπίτια. Και χωρίς δυστυχώς να είναι fake news, η βία αυτή έχει θύματα  ακόμη και βρέφη, πλάσματα που δεν βλέπουν την φρίκη αλλά την αισθάνονται. Όπως συνέβη σήμερα στη Σητεία της Κρήτης, όπου δύο αδερφάκια, 18 και 6 μηνών, είδαν ή καλύτερα διαισθάνθηκαν τον πατέρα τους που είχε εγκαταλείψει το σπίτι τους, να στραγγαλίζει μπροστά τους την 32χρονη μητέρα τους και να αφήνει το σώμα της να πέφτει άψυψο στο πάτωμα.

Τα ουρλιαχτά τους από τον τρόμο, από εκείνον που ο πατέρας τους συνήθιζε να ασκεί, σύμφωνα με δικογραφία που είχε σχηματιστεί παλιότερα εις βάρος του για άσκηση ενδοοικογενειακής βίας, συγκλόνισαν τον θείο τους, τον αδερφό της νεκρής μάνας, που εκείνη την ώρα περνούσε έξω από το σπίτι που έγινε το κακό. Η γυναίκα σε διάσταση, είχε  πάει να μείνει εδώ και λίγο καιρό στη μητέρα της παίρνοντας και τα δύο μικρά μαζί της.

Ο 36χρονος εν διαστάσει άντρας της, βρήκε ευκαιρία, μπήκε στο σπίτι, καβγάδισαν και την στραγγάλισε. Η μάνα της νεκρής έλειπε από το σπίτι. Μέσα κάθονταν  εκείνη και τα δύο της μικρά. Προφανώς για τον ίδιο η ζωή των παιδιών δεν είχε καμία αξία. Ποιός θα τα μεγαλώσει, πώς θα μεγαλώσουν. Η αξία της ζωής ήταν χαμένη και σε μία άλλη τραγωδία που εκτυλίχθηκε λίγα 24ωρα νωρίτερα στη Βάρκιζα, με μία γυναίκα που με πράξεις ή με παραλείψεις, οδήγησε το βρέφος της ηλίκίας 14 μηνών, σε μαρτυρικό θάνατο από πυρκαγιά σε διαμέρισμα.

Η γυναίκα αυτή, 30χρονών, ίδιας ηλικίας περίπου με εκείνη που στραγγαλίστηκε, οδηγήθηκε τη Δευτέρα στη φυλακή χωρίς να χρειάζεται να απαντηθεί ερώτημα, όπως στην προηγούμενη περίπτωση,  για το πώς θα μεγαλώσει το βρέφος αφού το βρέφος έγινε στάχτη. Το διαμέρισμα που έμενε τυλίχτηκε στις φλόγες αργά το βράδυ από ηλεκτρικό θερμαντικό σώμα. Εκείνη νόμιζε πως το παιδί θα το πρόσεχε ένας άνθρωπος με τον οποίο είχε σχέση. Η ίδια είθε θετή μάνα, είχε ζήσει κάποιο καιρό σε ορφανοτροφείο. Ενα ακόμη παιδί που είχε, πέθανε από ασθένεια. Το τρίτο και τελευταίο της παιδί, έφυγε μακριά της, μεγαλωμένοσε ορφανοτροφείο, ίσως κατέληξε σε κάποια ανάδοχη οικογένεια.

Στη Σητεία, ο κόσμος είναι συγκλονισμένος από το έγκλημα και το κλάμα των μωρών. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης παραδόθηκε μόνος του στην Αστυνομία και συνελήφθη.  Αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του φονικού πήγε και π ιατροδικαστής για να εξετάσει τη σορό της άτυχης γυναίκας. Από το πόρισμά του θα βγουν πιο ξεκάθαρα συμπεράσματα.Οι καταθέσεις από συγγενικά και φιλικά πρόσωπα έχουν ξεκινήσει στο Α.Τ. της Σητείας.  Ο 36χρονος ήταν παντρεμένος ξανά στο παρελθόν. Από αυτόν το γάμο είχε αποκτήσει ένα παιδί που σήμερα είναι 13 ετών.

Η σύζυγος του αδερφού της άτυχης γυναίκας, ο οποίος τη βρήκε στραγγαλισμένη, μίλησε αποκλειστικά στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV για το πώς αντίκρυσε την 32χρονη μόλις πέρασε το κατώφλι του σπιτιου.

«Ο σύζυγός μου ήρθε στη μία το μεσημέρι  από το σπίτι να μου πει ότι θα πάει να πάρει το αλυσοπρίονο από το σπίτι της μαμάς του, της πεθεράς μου, για να πάει να βοηθήσει ένα φίλο του να πάνε να κλαδέψουν κάτι ελιές.

Τα μωρά παιδιά ήταν στον ίδιο χώρο μέσα και κάποια στιγμή γύρω στις 1:30 με 2 παρά με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: “Η Κατερίνα πέθανε, την στραγγάλισε! Τη σκότωσε! Δεν αναπνέει”.».