Η αμερικανική κυβέρνηση προσφέρει ανταμοιβή 1εκατ δολαρίων για πληροφορίες σχετικά με έναν από τους γιους του πρώην ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χάμζα μπιν Λάντεν, φαίνεται να είναι νέος ηγέτης ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η ανταμοιβή ύψους 1 εκατ. δολαρίων θα καταβληθεί σε όποιον βοηθήσει στον εντοπισμό του Χάμζα Μπιν Λάντεν σε οποιαδήποτε χώρα, στο πλαίσιο του προγράμματος «επιβράβευση για δικαιοσύνη».

Ο «αναδυόμενος ηγέτης» της Αλ Κάιντα, όπως τον αποκαλεί το Αμερικανικό ΥΠΕΞ, σημειώνει ότι «από τουλάχιστον τον Αύγουστο του 2015, έχει δημοσιοποιήσει στο Διαδίκτυο αρχεία ήχου και βίντεο, με τα οποία καλεί να διαπραχθούν επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ και των δυτικών συμμάχων τους και έχει απειλήσει να διαπράξει επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ για να εκδικηθεί το θάνατο του πατέρα του, ο οποίος σκοτώθηκε τον Μάιο του 2011 από αμερικανούς στρατιώτες».

Ειδικοί σε θέματα ισλαμιστικών οργανώσεων, υποστηρίζουν ότι ο 30χρονος γιός του Οσάμα Μπιν Λάντεν, διευθύνει την οργάνωση Άνσαρ αλ Φουρκάν και πριν από δυο χρόνια, ανακηρύχθηκε από τις ΗΠΑ ως διεθνής τρομοκράτης.

Από έγγραφα και επιστολές που είχε δημοσιοποιήσει το Γαλλικό Πρακτορείο τον Μάιο του 2015 και αποδίδονται στον Οσάμα μπιν Λάντεν, προκύπτει ότι ο πατέρας του, ηγέτης της Αλ Κάιντα, τον προόριζε για διάδοχό του.