Στην εγκληματικότητα που υπάρχει στο Πειραιά και στην επιστολή που έστειλε στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης τονίζοντας ότι στην πόλη υπάρχει ζήτημα με τις μικροκλοπές, με το παραεμπόριο αλλά και έντονο κυκλοφοριακό.

Σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ αναφέρθηκε στη μείωση τμημάτων του Πειραιά και την συγχώνευση τους, χαρακτηρίζοντας εξωφρενική την απόφαση από τη ΓΑΔΑ να απομακρυνθούν ακόμα 15 αστυνομικοί από το Δήμο, με στόχο την ενίσχυση των δυνάμεων των ΜΑΤ. Χαρακτήρισε τραγικό ότι τους καλοκαιρινούς μήνες που έχουμε το μεγάλο λιμάνι της χώρας σε πλήρη λειτουργία τα τμήματα αποδυναμώνονται ακόμα περισσότερο, τονίζοντας ότι πρέπει κάποιος να δει τι θα γίνει με το ζήτημα αυτό. Αναφερόμενος στη δημοτική αστυνομία είπε ότι δεν έχει ούτε την επιχειρησιακή ικανότητα ούτε αρμοδιότητα να επεμβαίνει σε ζητήματα εγκληματικότητας όπως το παραεμπόριο και όσα αυτό φέρνει μαζί του.

Ο δήμαρχος Πειραιά σημείωσε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις στον Πειραιά έχουν μειωθεί κατά 50% και πρόσθεσε ότι απέστειλε επιστολή στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη και αναμένονται οι επόμενες κινήσεις για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Ο Πειραιάς όπως είπε δεν έχει αποκομίσει οφέλη από τον τουρισμό και επιχειρείται αυτό να αλλάξει. Αλλά αυτό όπως τόνισε πρέπει να γίνει home port για την κρουαζιέρα.

Ο κ. Μώραλης αναφερόμενος στο θέμα της καθαριότητας δήλωσε ότι δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένος, ωστόσο η πόλη είναι επαρκώς καθαρή και οι προσπάθειες για βελτίωση δεν σταματάνε ποτέ.

Χαρακτήρισε τέλος τουλάχιστον υποκριτική την προεκλογική προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντροαριστερά.