Σημαντικές διακρίσεις και βραβεύσεις έχει καταφέρει να φέρει στο Παλαιό Φάληρο η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Βίκυ Ανδρικοπούλου, η οποία είναι στις εκλογές του Μαίου υποψήφια για τη δημαρχία.

Εχοντας ασχοληθεί επί 25 χρόνια με τα αυτοδιοικητικά και με ιδιαίτερα μεγάλη πείρα, ειδικά στα οικολογικά θέματα, η κ. Ανδρικοπούλου έχει φέρει τρία βραβεία την τελευταία διετία ως αποτέλεσμα της εργώδους προσπάθειας που γίνεται για την προστασία του περιβάλλοντος.

Πρόσφατα δημοσιοποιήθηκαν δράσεις του «Πράσινου Πατριάρχη» κ.κ. Βαρθολομαίου και της Αντιδημάρχου Πρασίνου Βίκυς Ανδρικοπούλου σε ενιαίο έντυπο, το οποίο τελεί υπό την έγκρισή του. Προκύπτει η συστηματική προσπάθεια αφύπνισης σε οικολογικά θέματα του Οικουμενικού Πατριάρχη και οι συνεχείς εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις της Βίκυς Ανδρικοπούλου για την προστασία του περιβάλλοντος.

Σχετικά με τα βραβεία:

Το 1ο βραβείο  κατέκτησε ο Δήμος Π. Φαλήρου και συγκεκριμένα με φάκελο που υποβλήθηκε από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου τον Μάρτιο του 2018.

Το βραβείο GREEK GREEN AWARDS 2018 στην

Κατηγορία: Βιοποικιλότητα. ΒΡΑΒΕΙΟ: Επιτυχημένου Μοντέλου Προστασίας και Ανάδειξης Της Βιοποικιλότητας, συνδιοργάνωση για των φορέων ΚΕΔΕ και ΤΕΕ.

Η συγκεκριμένη διάκριση αφορά στη δημιουργία και λειτουργία του Βοτανόκηπου που βρίσκεται στο Πάρκο Φλοίσβου. Η επισκεψιμότητα αυξήθηκε ραγδαία και πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα σε μαθητές σχολείων του Π. Φαλήρου και ευρύτερων περιοχών.