Ο γραμματέας της Λέγκα του Βορρά Ματτέο Σαλβίνι δήλωσε σήμερα ότι το κόμμα του δεν θα συγκροτήσει κοινή ευρωομάδα με το κίνημα Πέντε Αστέρων.

Ο Σαλβίνι τόνισε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ότι δεν υπάρχει ένα σχέδιο το οποίο να αναφέρεται σε κοινή ομάδα ή συμμαχίες με τα Πέντε Αστέρια. Με τον τρόπο αυτό, ουσιαστικά, διέψευσε τον υπεύθυνο οικονομικών θεμάτων του κόμματός του, Κλάουντιο Μπόργκι, ο οποίος είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να υπάρξει στενή συνεργασία των δυο κυβερνητικών εταίρων και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα δημοσκοπήσεις, η Λέγκα του Βορρά στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές, λαμβάνει ποσοστό 32,4%, με πιθανή δυνατότητα εκλογής 27 ευρωβουλευτών.

«Οι Ευρωεκλογές θα είναι μια τεράστια δυνατότητα αλλαγής για όλους, στην Ευρώπη, για τους Ιταλούς, τους Γάλλους, τους Ισπανούς, τους Έλληνες. Ως Λέγκα έχουμε σαφείς ιδέες, εδώ και καιρό, για το πώς πρέπει να αλλάξει η Ευρώπη», τόνισε επίσης ο ιταλός υπουργός εσωτερικών.

Όπως αναφέρει ο Τύπος, ο Σαλβίνι, τις ημέρες αυτές, πάντως, ενδιαφέρεται περισσότερο για τις εσωτερικές εξελίξεις, και ειδικότερα για τις περιφερειακές εκλογές που θα γίνουν στην Σαρδηνία την ερχόμενη Κυριακή.