temp 25 oC weather-icon
20oC
30oC
News Now
Θρίλερ με τους αγνοούμενους: Βρέθηκε εξάρτημα του μοιραίου αυτοκινήτου
Ελλάδα

Θρίλερ με τους αγνοούμενους: Βρέθηκε εξάρτημα του μοιραίου αυτοκινήτου

Λίγη ώρα αργότερα, ήρθε και η επιβεβαίωση ότι το συγκεκριμένο εξάρτημα ανήκει τελικά στο «μοιραίο» αυτοκίνητο με αποτέλεσμα οι έρευνες να επικεντρώνονται πλέον στην περιοχή του Τυμπακίου

Σβήνουν ώρα με την ώρα οι ελπίδες για την ανεύρεση των τεσσάρων αγνοούμενων στο Τυμπάκι της Κρήτης που χάθηκαν όταν τους παρέσυραν τα ορμητικά νερά χειμάρρου.

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι οι πυροσβέστες βρήκαν ένα εξάρτημα αυτοκινήτου στην παραλία του Τυμπακίου.

«Βρήκαμε ένα εξάρτημα αυτοκινήτου μάρκας Hyundai το οποίο θα εξεταστεί αν ανήκει στο όχημα που επέβαιναν οι τέσσερις άνθρωποι», είπε στο cretapost, ο γενικός περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κρήτης, αρχιπύραρχος, Λαγουδάκης Νίκος.

Λίγη ώρα αργότερα, ήρθε και η επιβεβαίωση ότι το συγκεκριμένο εξάρτημα ανήκει τελικά στο «μοιραίο» αυτοκίνητο με αποτέλεσμα οι έρευνες να επικεντρώνονται πλέον στην περιοχή του Τυμπακίου.

Οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον με τις αρχές (πυροσβεστική, ΕΜΑΚ, αστυνομία, λιμενικό και εθελοντές Σαμαρείτες) να χτενίζουν όλη την ευρύτερη περιοχή τόσο από ξηρά όσο και από την θάλασσα ενώ συνδράμει και drone της ΕΜΑΚ.

Όπως δήλωσε o Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο όχημα επέβαιναν τέσσερα άτομα, η 30χρονη οδηγός, ο σύζυγος, ο πατέρας και η μητέρα της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιβαίνοντες ενημέρωσαν οι ίδιοι ότι έχουν παρασυρθεί και κινδυνεύουν να πνιγούν ενώ έδωσαν το στίγμα της περιοχής στην οποία βρίσκονταν.

Μετά την επικοινωνία αυτή, προσπάθησε η αστυνομία να τους καλέσει ξανά αλλά είχε χαθεί το σήμα και δεν επικοινώνησαν έκτοτε.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι η οικογένεια επρόκειτο να μεταβεί από το Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων σε κοινωνική εκδήλωση στην περιοχή της Πόμπιας.

Εκτιμάται ότι επιχείρησαν να μεταβούν στο χώρο της εκδήλωσης από κάποιον παράδρομο και όχι από τον κεντρικό δρόμο, με αποτέλεσμα το όχημα να παρασυρθεί από τα νερά χειμάρρου.

«Τρέξτε γιατί πνιγόμαστε»

Τραγική λεπτομέρεια της υπόθεσης είναι ότι ένα από τα θύματα τηλεφώνησε την ώρα που τους είχε παρασύρει ο ποταμός, λέγοντας «τρέξτε γιατί πνιγόμαστε».

Τα σωστικά συνεργεία έχουν το στίγμα του κινητού τηλεφώνου ωστόσο η πυκνή βλάστηση, καλαμνιώνες, που υπάρχουν κατά μήκος του ποταμού δυσχεραινόσουν τις έρευνες.

Η επιχείρηση ξεκίνησε περίπου στη 1.00 τα μεσάνυχτα και συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα, με τη συμμετοχή μεγάλης δύναμης της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας αλλά και του λιμενικού.

Στις προσπάθειες για τον εντοπισμό τους χρησιμοποιείται βάρκα και drone της Πυροσβεστικής, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή ελικοπτέρου Agusta-Bell. Στις έρευνες συμμετέχουν και  απλοί πολίτες και εθελοντές Σαμαρείτες.

Το σημείο από το οποίο επιχείρησε να περάσει το αμάξι

«Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό»

«Από τη 1:00 τα ξημερώματα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για τον εντοπισμό των τεσσάρων ατόμων που αγνοούνται. Στην επιχείρηση συμμετέχουν όλες οι αρμόδιες Αρχές, ενώ οι προσπάθειές μας γίνονται, κάτω από αντίξοες συνθήκες, σε μια ακτίνα 16 χιλιομέτρων», τονίζει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής στην Κρήτη, Νίκος Λαγουδάκης, ενώ επισημαίνει:

«Η περιοχή είναι δύσβατη, ενώ τα νερά είναι ορμητικά και υπάρχει πολλή λάσπη. Επίσης, στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλές καλαμιές. Οπως προανέφερα οι έρευνές μας γίνονται αυτή την ώρα σε μια μεγάλη ακτίνα 16 χιλιομέτρων. Στην τεράστια επιχείρηση που πραγματοποιείται συμμετέχουν 40 πυροσβέστες με 7 οχήματα, δυνάμεις του Λιμενικού και της Αστυνομίας, ένα ελικόπτερο της Αεροπορίας, ένα σκάφος της ΕΜΑΚ, καθώς και drone».

Δείτε το βίντεο που δημοσιοποίησε η Ομάδα «Δια-SOS-τε τη Μεσαρά» από την επιχείρηση για τον εντοπισμό των αγνοουμένων:

Στο έλεος της κακοκαριάς η Κρήτη

Η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε υποδομές στην Κρήτη. Πριν λίγες ώρες πυροσβέστες διέσωσαν μία γυναίκα στις Κάτω Γούβες Ηρακλείου, μετά την παράσυρση του αυτοκινήτου της.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε το περασμένο 24ωρο στην Κρήτη 20 κλήσεις για απάντληση υδάτων από κατοικίες, κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων και έλαβε μέρος με 6 συνεργεία και 15 άτομα πραγματοποιώντας 16 αντλήσεις υδάτων, 3 κοπές δέντρων και 1 αφαίρεση αντικείμενου.

Περισσότερα
Ροή Ειδήσεων