Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει video που είδε το φως της δημοσιότητας στο οποίο έξι αστυνομικοί διακρίνονται να πυροβολούν πάνω από δέκα φορές έναν 20χρονο, ο οποίος κοιμόταν μέσα στο αυτοκίνητό του στην Καλιφόρνια.

Στο video, οι έξι αστυνομικοί στέκονται έξω από το αμάξι του Γουίλι ΜακΚόι και ξαφνικά να ανοίγουν πυρ, φωνάζοντάς του: «Δείξε μας τα χέρια σου, σήκωσε τα χέρια σου ψηλά!».

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η αστυνομία από τη μεριά της υποστηρίζει πως οι ατυνομικοί πυροβόλησαν καθώς «ένιωσαν να απειλείται η σωματική τους ακεραιότητα» αφού ο ΜακΚόι «φάνηκε να κάνει μια απότομη κίνηση για να πάρει το όπλο που είχε πάνω του», ενώ… κοιμόταν!

«Δεν υπήρξε καμία προσπάθεια εύρεσης μίας ειρηνικής λύσης. Η δουλειά της αστυνομίας είναι να συλλαμβάνει ανθρώπους που παρανομούν. Όχι να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους. Δεν είσαι δικαστής, ένορκος και εκτελεστής» δήλωσε ο  αδερφός του θύματος.

Παρακολουθήστε παρακάτω το σοκαριστικό video (Προσοχή: Σκληρές εικόνες):

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας της πόλης Βαλέχο, οι Αρχές ανταποκρίθηκαν σε τηλεφώνημα που δέχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου από έναν εργαζόμενο για κάποιον που κοιμάται μέσα σε ένα αυτοκίνητο σε drive-thru.

Αρχικά, στο σημείο έφτασαν δύο αστυνομικοί, οι οποίοι είδαν πως ο 20χρονος ΜακΚόι κοιμόταν με ένα όπλο στο πόδι του. Αφού ανακάλυψαν πως η πόρτα ήταν κλειδωμένη, αποφάσισαν να καλέσουν ενισχύσεις.

Αφού έφτασαν ακόμα τέσσερις ασυνομικοί, περικύκλωσαν το αυτοκίνητο του 20χρονου. Τότε ήταν που ο ΜακΚόι ξύπνησε και «ξαφνικά» κουνήθηκε και κοίταξε τους αστυνομικούς, οι οποίοι τον διέταξαν να σηκώσει ψηλά τα χέρια του, αλλά αυτός «γρήγορα πήγε τα χέρια του προς το όπλο».

Οι έξι αστυνομικοί μετά την κίνηση του 20χρονου, άνοιξαν πυρ, συνεχιζοντας να φωνάζουν προς τον 20χρονο.

Όταν τελικά σταμάτησαν οι πυροβολισμοί, οι αστυνομικοί άνοιξαν το αμάξι, οπότε και διαπίστωσαν το θάνατό του 20χρονου.