H ΕΡΤ, με σχετική ανακοίνωση της, ενημέρωσε ότι η τραγουδίστρια που  θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision 2019 είναι η Κατερίνα Ντούσκα, προσθέτοντας ότι τις βραδιές των δύο Ημιτελικών και του Τελικού θα περιγράψουν για την η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Η Κατερίνα Ντούσκα είναι μια νεαρή τραγουδίστρια που έγινε γνωστή μέσα από το διαδίκτυο και πιο συγκεκριμένα το YouTubeμε το hit έγινε ευρέως γνωστή με το hit της «One in a Million» και τη διασκευή της στο «Do I Wanna Know» των Arctic Monkeys η οποία έχει 1.025.043 προβολές.

Πριν την επίσημη ανακοίνωση είχε προηγηθεί ένα «θρίλερ» συζητήσεων στην ΕΡΤ που κράτησε αρκετές ημέρες, με πολλά ονόματα νέων καλλιτεχνών να έχουν πέσει στο τραπέζι. Αν και η επικτρατέστερη επιλογή φαινόταν να είναι η Ντούσκα, οι πληροφορίες δεν είχαν επιβεβαιωθεί μέχρι και σήμερα που έγινε η ανακοίνωση.

Το δισκογραφικό της ντεμπούτο έγινε το 2015 με αγγλόφωνα τραγουδιών. Το φθινόπωρο του 2018 συνεργάστηκε με τον Διονύση Σαββόπουλο. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Καναδά, ενώ στην εφηβεία επέστρεψε στην Ελλάδα. Τελειώνοντας το Λύκειο κατάφερε να περάσει στη Νομική, αλλά δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές της γιατί αφιερώθηκε στην μουσική.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα  θα διαγωνισθεί στον α’ ημιτελικό στις 14 Μαΐου, προκειμένου να διασφαλίσει τη θέση της στον μεγάλο τελικό της Eurovision 2019 που θα διεξαχθεί στο Τελ  Αβίβ  στις 19 Μαΐου, ενώ πίσω από το μικρόφωνο για την περιγραφή και τον σχολιασμό, θα βρίσκεται η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ:

Η ερμηνεύτρια Κατερίνα Ντούσκα θα εκπροσωπήσει την ΕΡΤ στη φετινή, 64η διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2019, η οποία θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ από τις 14 έως και τις 19 Μαΐου 2019.

Η Ομάδα Εργασίας της ΕΡΤ λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ιστορία της Eurovision και της συμμετοχής της ΕΡΤ σ’ αυτήν όπως και τον διεθνή χαρακτήρα του μουσικού αυτού τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού διαγωνισμού υψηλών προδιαγραφών και ανταγωνισμού, γνωμοδότησε ομόφωνα υπέρ της Κατερίνας Ντούσκα.

Η Ομάδα Εργασίας θεωρεί ότι η Κατερίνα Ντούσκα είναι ερμηνεύτρια με ιδιαίτερο ηχόχρωμα, το οποίο αναδεικνύεται από τις συνθέσεις και τους στίχους που η ίδια υπογράφει. Εκπροσωπεί, επίσης, ένα σύγχρονο μουσικό ρεύμα που δεν αναπαράγει βιομηχανικά στερεότυπα. Αντίθετα, αφομοιώνει, με προσωπικό τρόπο, τις επιδράσεις των διαφορετικών κοινωνιών, στις οποίες μεγάλωσε και διακρίνεται. 

Ποια είναι η Κατερίνα Ντούσκα

Η Ελληνοκαναδή τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Κατερίνα Ντούσκα, ζει μόνιμα στην Αθήνα.

Το album της "Embodiment" κυκλοφόρησε το 2016 από τη Minos EMI / Universal, και το 2018 το single της ‘Fire Away' επιλέχθηκε για να ντύσει μουσικά επιτυχημένη καμπάνια.

Το μουσικό ύφος της περιλαμβάνει σκοτεινούς ήχους που θυμίζουν τα πρότυπά της όπως η Lykke Li, η Banks και η Jessie Ware και ο αξιοσημείωτος τρόπος που ερμηνεύει τα τραγούδια της έχει κατά καιρούς παρομοιαστεί με αυτόν της Amy Winehouse.

Η Kατερίνα Ντούσκα έγινε γνωστή με το hit της "One in a Million" και τη διασκευή της στο "Do I Wanna Know" των Arctic Monkeys η οποία έχει ξεπεράσει τις 2.000.000 προβολές στο YouTube.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς διεθνείς καλλιτέχνες όπως η LP, ο Albin Lee Meldau, ο Tom Baxter, η Yasmine Hamdan, o Oddisee, οι Kadebostany, ενώ έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε μεγάλες σκηνές και φεστιβάλ σε Ελλάδα και Ευρώπη όπως στα The 02 Academy London, Rockwave Festival, Stavros Niarchos Cultural Center Foundation, Megaron Concert Hall και στο διεθνές φεστιβάλ "Give a home" του Sofarsound's /Amnesty International, όπου ήταν μια εκ των 300 καλλιτεχνών που συμμετείχαν με σκοπό την υποστήριξη των προσφύγων ανά τον κόσμο.

Ανήκει στο δυναμικό της Minos EMI / Universal Music Group.Λ.Παπ.