Η αυτοαποκαλούμενοι Αναρχικοί/ές ανέλαβαν την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση στα γραφεία του μεγάρου της εθνικής ασφαλιστικής και του υποκαταστήματος της εθνικής τράπεζας, το οποίο βρίσκεται στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα, στη Λεωφόρο Συγγρού.

Οπως αναφέρουν σε κείμενο που ανάρτησαν σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικιού χώρου, η επίθεση έγινε σε αλληλεγγύη προς τον «αναρχικό Σπύρο Χριστοδούλου» ο οποίος «πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 14/1 με αίτημα την συγχώνευση των ποινών του».

«Η αλληλεγγύη μας δεν σταματάει σε κούφιες απειλές και ακίνδυνες φλυαρίες, αλλά παίρνει σάρκα και οστά μέσα από την πολύμορφη άμεση δράση» σημειώνουν στο κείμενό τους.

«(…) Επιλέξαμε να πραγματοποιήσουμε καταδρομική επίθεση με βαριές στα κεντρικά γραφεία της εθνικής ασφαλιστικής και στο παρακείμενο υποκατάστημα της εθνικής τράπεζας επί της λεωφόρου Συγγρού. Μια λεωφόρος που σφύζει από γραφεία καπιταλιστικών κολοσσών, από κέντρα εκμετάλλευσης γυναικών, αλλά και από συνεχή επιτήρηση είτε από αστυνομικές δυνάμεις και μπράβους είτε από κάμερες» προσθέτουν, μεταξύ άλλων (ορθογραφία από το πρωτότυπο κείμενο).