Αμετανόητος, ξεπερνώντας κάθε όριο για ακόμη μια φορά, εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, σε νέα του ανάρτηση στο Facebook με αφορμή την υπόθεση καταδίκης του για «ψευδείς ισχυρισμούς» σε βάρος του αδικοχαμένου δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη, τον οποίο κατηγορούσε δημοσίως για δήθεν πρόσληψή του στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο κ. Πολάκης όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του εκλιπόντος δημοσιογράφου, αλλά ανακοίνωσε ότι θα ασχοληθεί με την υπόθεση στο Εφετείο.

Ο αναπληρωτής υπουργός, αποφεύγοντας οποιαδήποτε αναφορά στο δια ταύτα της σε βάρος του καταδίκης και υποστηρίζοντας πως δεν ασχολήθηκε «επισταμένα» με την αγωγή λόγω του θανάτου του Βασίλη Μπεσκένη, δηλώνει «Μη βιάζεστε» αφήνοντας να εννοηθεί πως στο εφετείο η απόφαση θα είναι διαφορετική.

Παράλληλα, επιτίθεται και πάλι στα ΜΜΕ, υποστηρίζοντας πως «οργίασαν» σχετικά με την καταδίκη του και τη «μετά θάνατον δικαίωση του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη», ενώ καταλήγει συνεχίζοντας στο μοτίβο της ύβρεως: «Εκεί που μας χρωστάγανε δεν θα μας πάρουν το βόδι» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οργίασαν πάλι σημερα τα γνωστά ΜΜΕ για την καταδίκη μου και τη «μετα θανατον δικαίωση του δημοσιογράφου Βασιλη Μπεσκενη…

Δημοσιεύτηκε από Παυλος Πολακης στις Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019

Η καταδίκη Πολάκη

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ένοχο για την υπόθεση που αφορούσε τις δημόσιες καταγγελίες του κατά του Β. Μπεσκένη, τον οποίο ο αναπληρωτής υπουργός διαπόμπευσε λέγοντας ψευδώς ότι δήθεν διορίστηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ όταν αποχωρούσε από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας, όπου εργαζόταν επί υπουργίας Αδωνι Γεωργιάδη.

Το δικαστήριο δέχτηκε τα επιχειρήματα του Β. Μπεσκένη και τονίζει ότι πρόκειται για «ψευδείς ισχυρισμούς» του υπουργού που είχαν σκοπό «να προσβάλουν και προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψή του», ενώ σε άλλο σημείο του σκεπτικού επισημαίνεται ότι ο Παύλος Πολάκης αναφερόμενος στους ψευδείς αυτούς ισχυρισμούς «δεν είχε ιδιαίτερη αποδεικτική θεμελίωση».

Μάλιστα, στην απόφαση αναφέρεται ότι ο Π. Πολάκης δεν προσπάθησε καν να βρει αποδεικτικά στοιχεία πριν αποφασίσει να εξυβρίσει τον Βασίλη Μπεσκένη, καθώς αποδείχθηκε ότι η σχετική έρευνα έγινε μετά τις δηλώσεις του και μάλιστα από την εισαγγελία διαφθοράς, όχι από τον ίδιο. Εξάλλου, έπειτα από την έρευνα αυτή διαπιστώθηκε ότι ο Βασίλης Μπεσκένης δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ.