Η Ελλάδα εδώ και μερικά χρόνια δεν είναι… lost in space. Διότι μπορεί για το ευρύ κοινό να μην είναι γνωστό ότι θα διαθέτει πάνω από το απέραντο γαλάζιο επτά αναμεταδότες που συνδέονται με τους δορυφόρους της Hellas Sat, όμως στην καθημερινότητά του ο κάθε Ελληνας απολαμβάνει τις υπηρεσίες που του προσφέρει το Διάστημα. Από τα δορυφορικά κανάλια, μέχρι τη μέγιστη κάλυψη στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, τις μετεωρολογικές προβλέψεις για την αποφυγή καταστροφών, το WiFi στα αεροπλάνα, διάφορες εφαρμογές στην κινητή τηλεφωνία. Και βεβαίως ο κόσμος δεν γνωρίζει ότι ο ελληνικός στρατός καλύπτει με απόλυτη ασφάλεια το καθημερινό επικοινωνιακό έργο του μέσω των δορυφόρων που βρίσκονται στο «οικόπεδο 39», εκεί που Ελλάδα και Κύπρος διαθέτουν τα δικά τους δικαιώματα στο απέραντο διάστημα.

«ΤΑ ΝΕΑ» βρέθηκαν στη Γαλλική Γουιάνα, στη βάση της Arianespace και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος, στο Ακρωτήριο Κουρού και κατέγραψαν τις στιγμές αγωνίας αλλά και ικανοποίησης για την επιτυχή εκτόξευση. Μέτρησαν μαζί στο final countdown, όταν το χρονόμετρο μηδένισε για να αποκτήσει ο πύραυλος την απαραίτητη ενέργεια και να φτάσει στο οικόπεδο 39 όπου και μπήκε σε τροχιά ο νέος δορυφόρος.

Διαβάστε στα ΝΕΑ Σαββατοκυρίακο:

-Από ποιους χρηματοδοτείται η Hellas Sat;

-Σε ποιες περιοχές θα παρέχει δορυφορικές τηλεπικοινωνίες υψηλών ταχυτήτων;

-Τι αλλάζει για Ελλάδα και Κύπρο;

-Η αντίστροφη μέτρηση προκαλεί δέος

-Ποια τα χαρακτηριστικά του μεγαλύτερου εμπορικού (μη κυβερνητικού ή στρατιωτικού) δορυφόρου που κατασκευάστηκε μέχρι σήμερα από την Lockheed Martin Space;

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ Σαββατοκυρίακο» που κυκλοφορούν