Αμετακίνητοι στα μπλόκα που έχουν στήσει σε διάφορα κομβικά σημεία στο οδικό δίκτυο της Βόρειας Ελλάδας, παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι προσανατολίζονται σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Το Σάββατο στις 4 το μεσημέρι στις αγρότες θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό των σηράγγων των Τεμπών αλλά και των διοδίων στα Μάλγαρα όπως είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Ρίζος Μαρούδας από τη Συνονιστική Επιτροπή των Μπλόκων «να γίνει η συνάντηση με τους υπουργούς της κυβέρνησης.

Ο κ. Μαρούδας, μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο καθόδου των αγροτών στην Αθήνα καθώς, όπως είπε, «είναι γελοίο να παλεύουμε για το αυτοονήτο εδώ και 15 ημέρες. Αρνούνται το στοιχειώδες να συναντηθούμε για να συζητήσουμε».

«Η κυβέρνηση αρνείται να συναντηθεί μαζί μας, να δώσει απαντήσεις και λύσεις στα αιτήματα. Εμείς επιμένουμε ότι πρέπει να γίνει αυτή η συνάντηση για να δοθούν λύσεις. Με το κλείσιμο των Τεμπών θέλουμε να πιέσουμε την κυβέρνηση για να μας δώσει απαντήσεις» είπε ο κ. Μαρούδας.

«Εμείς θα πάμε με τρακτέρ και αυτοκίνητα όχι για να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο αλλά για να πιεστεί η κυβέρνηση» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος των αγροτών.

Εξηγώντας τα αιτήματα των αγροτών ανέφερε, μεταξύ άλλων, τις πολύ χαμηλές τιμές στα προϊόντα, το τεράστιο κόστος παραγωγής με 1,5 ευρώ το πετρέλαιο στην Ελλάδα και 60 λεπτά το αγροτικό πετρέλαιο στις χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης, αλλά και την αύξηση των εισφορών στον ΕΦΚΑ μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Μιλώντας, τέλος, για τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη, ο κ. Μαρούδας είπε ότι «τον συναντήσαμε πριν βγούμε στα μπλόκα, στα περισσσότερα δήλωσε αναρμόδιος. Ο κ. Αραχωβίτης λέει ψέματα γιατί βγήκε και δήλωσε την πρώτη ημέρα ότι μας ικανοποίησε τα αιτήματα και μετά βάλαμε άλλα υπονοώντας ότι θέλαμε να ρίξουμε την κυβέρνηση».