Άρχισαν σήμερα παρά τον βροχερό καιρό οι ερευνητικές γεωτρήσεις σε σημεία της περιοχής των Χανίων όπου παρατηρήθηκαν κατά την διάρκεια της τελευταίας κακοκαιρίας εκτεταμένες κατολισθήσεις.

Οι εργασίες που πραγματοποιεί ειδικό διατρητικό μηχάνημα (γεωτρύπανο) σε βάθος περίπου 20 μέτρων ξεκίνησαν από λόφο στην περιοχή του Πάνω Σταλού όπου υπήρξαν καταπτώσεις βράχων και χωμάτινων όγκων και το δείγμα που θα ληφθεί θα σταλεί σε εργαστήριο στην Αθήνα για την ανάλυσή του.

Στόχος είναι να διαπιστωθεί η ποιότητα του εδάφους και των πετρωμάτων ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια οι μελετητές να προτείνουν την ενδεδειγμένη λύση για την αντιμετώπιση της κατολίσθησης στην περιοχή.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών πάνω στον λόφο, το γεωτρύπανο θα προχωρήσει στη λήψη δείγματος στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης στα πρανή του Βόρειου Οδικού ‘Αξονα μεταξύ των κόμβων Γαλατά και Πλατανιά καθώς και σε δύο ακόμα θέσεις του ΒΟΑΚ όπου υπήρξαν ανάλογα προβλήματα.

Εν τω μεταξύ η Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων με νεώτερη σημερινή ανακοίνωση της γνωστοποιεί ότι λόγω των εργασιών αποκατάστασης που πραγματοποιούνται από εκτεταμένη κατολίσθηση και για την εξασφάλιση των ομαλών κυκλοφοριακών συνθηκών στο οδικό δίκτυο, εξακολουθεί να ισχύει η προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων σε σημεία του Βόρειου Οδικού ‘Αξονα Κρήτης και στο οδικό τμήμα μεταξύ των κόμβων Γαλατά και Πλατανιά.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται και διεξάγεται από τους ανισόπεδους κόμβους Γαλατά και Πλατανιά μέσω του Παλαιού Εθνικού Οδικού Δικτύου Χανίων – Κισάμου.