Mε διψήφια αύξηση ξεκίνησαν οι προκρατήσεις στα ταξίδια των Αμερικανών στην Ελλάδα για το 2019. Η νέα άνοδος του τουριστικού ρεύματος έρχεται σε συνέχεια της αύξησης άνω του 25% των συνολικών αφίξεων από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα το 2018, που ξεπέρασαν τους 1,2 εκατ. επισκέπτες, και της μεγαλύτερης του 10% αύξησης, που καταγράφηκε στις απευθείας αεροπορικές αφίξεις στην Αθήνα.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΟΤ, η Ελλάδα προβάλλεται δυναμικά και το 2019 στο αμερικανικό ταξιδιωτικό κοινό μέσα από ένα δυναμικό πρόγραμμα προώθησης και προβολής που υλοποιεί ο ΕΟΤ στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, ο ΕΟΤ συμμετείχε ως αργυρός χορηγός στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Βορείου Αμερικής «Νew York Times Travel Show 2019» στη Νέα Υόρκη (25-27 Ιανουαρίου), με περίπτερο σε προνομιακή θέση και με ειδικές προωθητικές ενέργειες μέσω της έκθεσης.

Η παρουσία του ΕΟΤ στην έκθεση, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «πλαισιώθηκε και από διαφημιστική προβολή της χώρας μας στην καταξιωμένη εφημερίδα New York Times και στο υψηλής αναγνωσιμότητας περιοδικό New York Times Magazine». Συνεκθέτες του ΕΟΤ στο περίπτερο της Ελλάδας ήταν φέτος οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, οι Δήμοι Ύδρας και Καβάλας και τουριστικές επιχειρήσεις.

Τον ΕΟΤ εκπροσώπησε ο πρόεδρος του ΔΣ, Χαράλαμπος Καρίμαλης, που μαζί με τους εκπροσώπους άλλων οργανισμών από χώρες χορηγούς του θεσμού, συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τα εγκαίνια του «ΝΥΤ Travel Show 2019», όπως και στην τελετή λήξης των χρηματιστηριακών συναλλαγών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης προς τιμή της έκθεσης.

Στο ελληνικό περίπτερο πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις και χορευτικό πρόγραμμα από το Greek American Folklore Society.

ΚΑΧ