Ο Μαρκ Κούμπαν σε συνέντευξη Τύπου υποστήριξε ότι… «στόχος μας είναι να τους κρατήσουμε μαζί για τα επόμενα 20 χρόνια», αναφερόμενος στους Κρίσταπς Πορζίνγκις και Λούκα Ντόντσιτς.

Ο Πορζίνγκις αποκτήθηκε από τους Μάβερικς την περασμένη εβδομάδα μετά από μία… θύελλα ανταλλαγών μεταξύ του Ντάλας και της Νέας Υόρκης, αλλά ο πάουερ φόργουορντ/σέντερ ξεκαθάρισε ότι δεν θα πατήσει παρκέ τη φετινή σεζόν, καθώς αναρρώνει από επέμβαση αποκατάστασης του αριστερού αχίλλειου τένοντα (σ.σ. στις 13/2 του 2018).

Ο Λετονός θα είναι περιορισμένος free agent αυτό το καλοκαίρι, αφού οι Νικς αρνήθηκαν να του προσφέρουν τη ρούκι επέκταση πέρυσι. Θα μπορέσει όμως να γίνει ελεύθερος χωρίς περιορισμούς τον Ιούλιο του 2020 αν επιλέξει να υπογράψει την προσφορά του το καλοκαίρι και απορρίψει τυχόν προτάσεις επέκτασης από το Ντάλας. Ωστόσο, ο Κούμπαν κατέστησε σαφές ότι οι Μάβερικς θα τον κρατήσουν, προκειμένου να χτίσουν ένα ρόστερ γύρω από τον ίδιο και τον Ντόντσιτς.

Όταν ο Πορζίνγκις ρωτήθηκε από δημοσιογράφο, αν οραματίστηκε να υπογράψει μακροπρόθεσμη συμφωνία με το Ντάλας, ο Κούμπαν τον… πρόλαβε, τονίζοντας: «Μπορώ να σας απαντήσω εγώ γι’ αυτό και η απάντηση είναι «ναι»». Ο Λετονός χαμογέλασε και απάντησε με νόημα: «Έχουμε το ίδιο σκεπτικό».

«Έχουμε μια σπουδαία σχέση», πρόσθεσε ο Πορζίνγκις αναφερόμενος στον Ντόντσιτς και κατέληξε: «Τώρα που έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε μαζί, είμαι πολύ ενθουσιασμένος γι’ αυτό».