Χιλιάδες τηλεθεατές θα δουν… μαύρη την οθόνη του στη συχνότητα της  ΕΡΤ. Σήμερα θα πέσει πρόσκαιρα το σήμα της κρατικής τηλεόρασης διότι πλέον η ΕΡΤ θα εκπέμπει ψηφιακά από τους δικούς της πομπούς και δεν θα εξυπηρετείται από αυτούς της DIGEA.

Οι περιοχές τις οποίες δεν θα επηρεάσει η αλλαγή και δεν θα χρειαστεί επανασυντονισμός των καναλιών είναι η Αττική, η πόλη της Θεσσαλονίκης, η Πελοπόννησος όπως και οι περιοχές από τη Δράμα μέχρι και τον Έβρο, η πόλη του Ρεθύμνου, τα Χανιά και το Ηράκλειο.

Στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας αύριο το πρωί θα χάσουν τα κανάλια της ΕΡΤ από τους δέκτες τους και θα χρειαστεί αυτόματος συντονισμός στις τηλεοράσεις για να επανέλθει η εικόνα. Ο τεχνικός της ΕΡΤ Γιάννης Βασιλόπουλος έδωσε οδηγίες για τον τρόπο που μπορεί κάποιος να συντονίσει τα κανάλια:

«Αυτό που θα γίνει αύριο είναι μια μετάβαση στο αυτόνομο δίκτυο της ΕΡΤ. Αυτό που πρέπει να κάνουν οι τηλεθεατές είναι να πάρουν το τηλεκοντρόλ στα χέρια τους είτε είναι αυτό της τηλεόρασης είτε είναι του αποκωδικοποιητή, να πάνε στο μενού, να πάνε στις ρυθμίσεις και να κάνουν έναν συντονισμό. Προτείνουμε περισσότερο να είναι ο αυτόματος συντονισμός για να έχουν στην οθόνη πάλι όλα τα κανάλια.

Οι περιοχές που πρόκειται να κάνουν τον επανασυντονισμό δεν είναι η Πελοπόννησος, όπως δεν είναι και η Αττική, η πόλη της Θεσσαλονίκης. Από τη Δράμα μέχρι και τον Έβρο δεν χρειάζεται να κάνουν επανασυντονισμό, όπως και στο Ρέθυμνο, τα Χανιά και το Ηράκλειο.

Στις άλλες περιοχές οι τηλεθεατές αύριο το πρωί θα χάσουν τα κανάλια και θα πρέπει να κάνουν τον αυτόματο συντονισμό ούτως ώστε να έχουν πάλι εικόνα. Η λογική είναι ότι αλλάζουμε τις συχνότητες και είμαστε καθαρά στο δικό μας δίκτυο».